Kılıçdaroğlu’ndan KPSS yorumu: “Şovlarına gülüyorum”

Resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan KPSS ile ilgili açıklamada bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Düzenlenen sınavın şaibesi bir tarafa, yapılan mülakatlar zaten şaibeliydi, normal olarak sonuçlarda da kesin şaibe bulunur" dedi.

GÜNDEM 03.08.2022, 15:55
Kılıçdaroğlu’ndan KPSS yorumu: “Şovlarına gülüyorum”

Kamu Personel Seçme Sınavı'yla (KPSS) ile ilgili son günlerde gündeme oturan konu ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da açıklamada bulundu. Twitter üzerinden tepkisini gösteren Kılıçdaroğlu, şaibe vurgusu yaptı.

“Birkaç aya tamamıyla çözeceğiz”

Kılıçdaroğlu, "Şu an için KPSS ile ilgili bir yorum yapmıyorum. Neden diye soracak olursanız, sınavın şaibesi bir tarafa, mülakatlar da şaibeli, normal olarak sonuçlarda da şaibe oluyor" dedi.

Twitter paylaşımının devamında ise, “Milli Eğitim Bakanlığı'nı bu sebeple ziyaret etmiştik. Sarayın mevcut durumda kendi şaibesini çözüme kavuşturma şovuna yalnızca gülüyorum. Birkaç ay içerisinde bu sorunu tamamıyla çözeceğiz, merak etmeyin" ifadelerine yer verdi.

KPSS için sızıntı iddiası

31 Temmuz günü düzenlenen KPSS'de bulunan soruların, sınavdan daha önce bir yayınevi tarafından deneme kitaplarında bulunduğu iddia ediliyor. Konu ile ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan da durumun aydınlatılması adına Devlet Denetleme Kurulu'na talimatta bulundu.

İddiaları kabul etmeyen ÖSYM'nin başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ise görevinden alındı.

Yorumlar (0)