Kılıçdaroğlu'nda rektörlere uyarı! "Bakın bunu yapmayın"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniversite öğrencilerinin mezuniyet törenlerinin art arda iptal edilmesi kararlarına tepki gösterdi. Sosyal medyadan açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Sarayın kayyum rektörleri; bu vicdansız, hukuksuz, haksız tutumlarınızdan vazgeçin. Öğrencilere baskı, şiddet uygulamayın. Bakın, bunu yapmayın!” sözlerini kullandı.

GÜNDEM 21.07.2022, 15:19 21.07.2022, 16:50
Kılıçdaroğlu'nda rektörlere uyarı! "Bakın bunu yapmayın"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniversite öğrencilerinin mezuniyet törenlerinin art arda verilen kararlarla iptal edilmesi sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. 

ODTÜ ve Boğaziçi’nde törenler iptal

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Naci İnci’nin, mezun olacak olan öğrencilerin okula giriş kartlarını süresiz bir şekilde iptal etmesi ve daha sonra mezuniyet törenlerini de iptal etmesi tartışmalara yol açmıştı. İnci’nin, öğrencilerin kendi imkanları kapsamında düzenlemek istedikleri törene de izin vermediği iddia edildi.

ODTÜ’deki mezuniyet töreni de iki hafta önce ‘güvenlik’ gerekçesiyle rektörlük tarafından iptal edildi.

“Evlatlarımızın mezuniyet törenini kimse çalamaz”

Bu karar sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rektörlerin söz konusu iptal kararlarına tepki gösterdi ve sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

“Sarayın kayyum rektörleri öğrencilerin mezuniyet etkinliklerini iptal ediyor. ODTÜ ve Boğaziçi öğrencileri, aileleriyle beraber okullarının geleneksel alanlarında törene katılmalıdır. Bu kararı vermeleri durumunda, ben ve milletvekillerimiz orada onları alkışlamak için yanlarında olacağız.

Evlatlarımızın mezuniyet törenini kimse çalamaz. Öğrenciler ayrıca kendi mekanlarında, okuldan bağımsız bir etkinlik yapmak istemeleri halinde, her çeşit lojistik desteği vermek için de hazırız. Sarayın kayyum rektörleri; bu vicdansız, hukuksuz, haksız tutumlarınızdan vazgeçin. Öğrencilere baskı, şiddet uygulamayın. Bakın, bunu yapmayın!”

Yorumlar (0)