Kılıçdaroğlu’na yakın olan o isim, İBB'den gönderildi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile tanınan Şengül Altan Arslan, İBB’deki Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden ayrıldı.

GÜNDEM 31.05.2022, 15:55
Kılıçdaroğlu’na yakın olan o isim, İBB'den gönderildi!

Siyasi partiler 2023’de gerçekleşmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlıklarını sürdürüyor. CHP'nin başında bulunduğu Millet İttifakı'nda ise aday krizi yaşanıyor.

Adaylık için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı öne çıkarken öte yandan CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun da en sık anılan aday isimlerinin başında olması dikkat çekiyor.

Özellikle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunda yarıştığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla arasında olan adaylık çekişmesi oldukça sertleşmeye başladı.

Mücadelenin ilk yansımaları belli oldu

İkili arasında yaşanan mücadelenin ilk yansımaları ise İBB yönetiminde oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın olan isimler görevlerinden tasfiye edildi.

Aynı zamanda Kılıçdaroğlu'nun akrabası da olan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, bugün itibariyle görevinden istifa etmek zorunda bırakıldı.

Adaylık kapışması etkilisini gösterdi

Arslan'ın görevinden istifa etmesinin nedenin arkasında ise Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki krizin olduğu düşünülüyor.

Görevinden ayrıldığını bugün sosyal medyadaki hesabından duyuran Arslan, konu ile ilgili olarak şunları paylaştı: "Üç yıl önce iyiden, umuttan ve güzelden yana esen rüzgarlar ile İBB'de aldığım Genel Sekreter Yardımcılığı göreviyle herksin hasretini duyduğu adil bir bölüşümün, eşitliğin ve kapsayıcılığın örneklerini ortaya çıkaran çalışmalara katkı sağlama fırsatı buldum. Bu süreçte bana yoldaşlık eden tüm çalışma arkadaşlarım ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, uzmanlıklarına ve gönülden katkılarını esirgemeyen bütün herkese çok teşekkür ederim."

Yorumlar (0)