Kılıçdaroğlu: Türkiye’ye bir miras bırakmak istiyorum

İstanbul’da katıldığı Helalleşme Buluşması’nın ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’ye bir miras bırakmak istediğini açıkladı.

GÜNDEM 27.02.2022, 15:29 27.02.2022, 16:18
Kılıçdaroğlu: Türkiye’ye bir miras bırakmak istiyorum

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da katıldığı Helalleşme Buluşması’nda açıklamalarda bulundu. Buluşmaya katılan Kılıçdaroğlu toplantının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında Miraç Kandili’ni kutlayarak açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Bugün burada çoğunluklu olarak 28 Şubat mağdurları yer alıyor. Ben de sizlerin karşısında bir 28 Şubat mağduru olarak oturuyorum. Ben de fişlenerek mahkemelere gitti. Dava açarak hakkımı aradım. 28 Şubat’ta mağdur olanlarla barışacağız. 28 Şubat’çıların açtıkları yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına götürülen başı kapalı kızlarımızı ile, Sivas ve Kahramanmaraş mağdurları ile Roboski ile, Diyarbakır Hapishanesi mahkumlarıyla helalleşmemizi gerçekleştireceğiz.

“Yaraların sarılması gerekiyor”

Ahmet Kaya ile de helalleşeceğini belirten Kılıçdaroğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Bir ülkücü bir solcu denilerek katledilen gençlerimizin aileleriyle de helalleşeceğiz. Bu yaraların sarılması gerekiyor çünkü hala açık. Açık olan bu yaralar hepimizi fakir kılıyor. Yaşananlar ile yüzleşip barışabilmek demek yolumuza devam etmemiz anlamına geliyor. Bu konuda ahdim var. Bu ülkenin barışmasını sağlayacağım. Bu ahdim inşallah mirasım olacak ve sonrasında keyif ile ülkemin barış ve gelişmesine tanık olacağım. Uzatılan bu eli geri çevirmediğiniz ve kalbinizi barışa açtığınız için milletimin de huzurunda çok teşekkür ederim.

“Gençlerimiz geleceklerini dışarıda arıyor”

Bu milleti ayrıştırıp kav etmesine neden olanlar kendilerine saraylar inşa ettiler. Bu kavgalarda taraf olanlaraysa perişan ve sefalet kaldı. Bu nedenle ülke geçmişe takılı olarak yaşıyor ve kimse önünü göremiyor. Vatanımız zenginleşemiyor. Vatandaşlarımızın çocukları ailelerini terk ederek geleceklerini dışarıda aramak zorunda kalıyorlar. Geçtiğimiz 10 yıl içince 700 bine yakın insan vatanımızı terk etti. Ülkemizdeki en zeki insanlar ve parlak beyinler geleceklerini neden dışarıda arıyorlar? Bunu her birimizin düşünmesi gerekiyor.

“Türkiye’ye bir miras bırakmak istiyorum”

Helalleşme çıkışı yaparken de dile getirmiştim. Bizim için iktidar olmak önemli değil. Ben bu yaşımdan sonra uçak ve sarayları ne yapacağım? Herhangi bir beklentim bulunmuyor ve bana mütevazi bir hayat yeterli geliyor. Ben Türkiye’ye bir miras bırakma peşindeyim. Barış içinde yaşayan bir millet benim en büyük hedefimdir. Barışmış bir milleti hayal ediyorum ve bunun gerçekleşmesini sağlayacağım.

Yorumlar (0)