Kılıçdaroğlu söz verdi: "5 kuruş almayacağız"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te Nurdağı Eski İslahiye Yolu çadır alanında halka hitap etti. Depremzedelerin yıkılan ev, iş yeri ve ahırlarının yapılacağını ve 5 kuruş bile alınmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bundan sonra önüne gelen müteahhit olamayacak, bu işi kurala bağlayacağız. Bina 'güvenlidir' kararının altına imzayı atan herkes sorumludur." diye konuştu.

GÜNDEM 21.03.2023, 14:38 21.03.2023, 14:48 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu söz verdi: "5 kuruş almayacağız"

Gaziantep'te Nurdağı Eski İslahiye Yolu çadır alanında düzenlenen "Millet Buluşması"nda toplanan kalabalığa hitap eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kritik mesajlar verdi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Kılıçdaroğlu, "Kimsenin yaşam tarzı ve inancından dolayı ötekileştirilmediği, çocukların yatağa aç girmediği huzurlu bir Türkiye hayali kuruyorum." dedi.

"Kutuplaşma ikliminden kurtulmalıyız"

Türkiye'nin bir an önce kutuplaşma ikliminden çıkması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bütün problemleri tek tek aşacağız. Ben de sizler gibi huzur içinde yaşamak istiyoruz. Sarayda gözüm yok. Siyaset en başta doğruları söyleyecek. Eğer söylemezse halkın duyduğu güven kaybolur. Pandemi döneminde resmi ölüm rakamı 82 bin olarak duyuruldu. Daha sonra istatistikler paylaşıldı, 200 bin kişi yaşamını yitirmiş." ifadelerini kullandı.

"Evleri yapacağız, 5 kuruş bile almayacağız"

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yetişmiş insan gücünün bölgeden ayrıldığını belirten CHP lideri, "Size ne söz verdiler? 'Binaları yapıp 20 yıl taksitle, 2 yıl ödemesiz satacağız' dediler. Ben de buradan söz veriyorum. Binaların hepsi yapılacak ama bir farkla. Depremzedelerden 5 kuruş dahi almayacağız. 15 Mayıs'ın ardından yıkılan evler, iş yerleri ve ahırlar para alınmadan yapılacak. Anayasanın 57'nci maddesi gereğince bunu yapacağız." sözünü verdi.

"23 kişi imza atarak 'güvenlidir' kararı veriyor, vatandaş suçsuz"

Evi yıkılan vatandaşların hiçbir suçunun bulunmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Müteahhit, harita mühendisi, mimarı ve inşaat mühendisi dahil 23 kişi imza atıyor. Sonra belediyeden izin çıkıyor. Binanın depreme dayanıklı olduğu kararı veriliyor. Vatandaş olarak binanın sağlam olduğuna güvenerek alıyorsunuz. Çünkü devlet güvence vermiş. Gelip helallik istiyorlar ama bu zararı ödemek zorundalar. Zararı ödemeden niye helallik istiyorsun?" ifadelerini kullandı.

"Önüne gelen müteahhit olamayacak"

Evi ve dükkanı yıkılan vatandaşın bankaya ödeyecek parasının olmadığını kaydeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Hani sosyal devlet vardı? Sosyal devlet böyle dönemler için vardır. Borcunu ödeyecek, faizini silecek ve vatandaşı koruyacak. Şimdi insanların torununu dahi borçlandırıyorlar. Eğer sizden para isterlerse dava açarak paranızı alabilirsiniz. Hesabı o 23 imzayı atandan soracağız. Mühendis imza atarken sorumluluğunu bilecek. Herkes müteahhitlik yapmaya başladı, buna son vereceğiz. Bu işin artık bir kuralı olacak." dedi.

Yorumlar (0)