Kılıçdaroğlu: "Osman Kavala da Selahattin Demirtaş'a döndü"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osman Kavala'nın tıpkı Selahattin Demirtaş gibi suçsuz olduğunu ve olayın "intikam" meselesine döndüğünü ifade etti. 

GÜNDEM 28.07.2020, 14:53
Kılıçdaroğlu: "Osman Kavala da Selahattin Demirtaş'a döndü"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, 15 Temmuz hain darbe girişimine dair soruşturma dâhilinde tutuklanan Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını talep etti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada,” Osman Kavala’nın hiçbir suçtan hüküm giymeden 1000 gündür cezaevinde kaldığı” ve “Türkiye’nin hukukun ve adaletin üstünlüğüne olan bağlılığına riayet etmesi gerektiği” kaydedildi. 

Bunun üzerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı, hiçbir ülkenin veya hiçbir insanın Türk mahkemelerine yargı süreçlerine ilişkin talimat veremeyeceğini bildirdi. 

Söz konusu konuya ilişkin bir açıklama da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. 

"Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmalı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Osman Kavala'nın suç uydurularak tutukluluğunun sürdürüldüğünü ifade etti.

Kılıçdaroğlu, sadece Osman Kavala'nın değil, aynı zamanda terör soruşturması dâhilinde tutuklanan Selahattin Demirtaş'ın da artık serbest bırakılması gerektiğini söyledi. 

"İntikam meselesi"

Osman Kavala'nın 1001 gündür cezaevinde olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, yeni bir suç bahane edilerek kendisinden intikam alınmaya çalışıldığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, artık meselenin "yargı" değil, bir "intikam" meselesi haline geldiğini belirterek, Osman Kavala'nın tıpkı Selahattin Demirtaş gibi suçsuz olduğunu ekledi. 

Osman Kavala neden tutuklanmıştı?

Osman Kavala, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından planlanan ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kalkışılan 15 Temmuz hain darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında ''anayasal düzeni bozma girişiminde bulunma" suçu yöneltilerek tutuklanmıştı.

Öte yandan, "askeri ve siyasi casusluk" suçlaması yöneltilen Osman Kavala, Nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmıştı. 

Yorumlar (0)