Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsüne taşlı saldırı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsü Sakarya'daki miting bölgesinden ayrıldıktan bir müddet sonra otobüsün arka kısmına taş atıldı. Gerçekleştirilen incelemede taşı attığı tespit edilen 16 yaşındaki bir genç, emniyet güçleri tarafından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kılıçdaroğlu'nun şikayetçi olmadığı ve çocuğun isminin açıklanmamasını istediği belirtildi.

GÜNDEM 09.05.2023, 23:02 09.05.2023, 23:05
Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsüne taşlı saldırı

CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Sakarya'da miting gerçekleştirdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsü miting bölgesinden ayrıldıktan bir müddet sonra otobüsün arka kısmına taş atıldı. Gerçekleştirilen incelemede taşı attığı tespit edilen 16 yaşındaki bir genç, emniyet güçleri tarafından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.



CHP'den açıklama

Hadisenin akabinde CHP tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Büyük bir coşku ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Sakarya mitingimizin akabinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun içinde olduğu seçim otobüsümüze bir çocuk tarafından taşlı saldırıda bulunuldu.

Liderimiz hadiseyi öğrenmesinin hemen akabinde CHP Sakarya Milletvekili Sayın Engin Özkoç’u arayarak 'Çocuğumuzun kimliği asla açıklanmasın, aileye de hukuki destek sağlansın. Bu çocuk, ülkemizin çocuğudur. Seçimler gelir geçer, onun zarar görmemesi en önemli hususumuzdur. Asıl mesele ise onun gerçekleştirdiği eylem değil, bir çocuğu böyle bir provokasyona alet edenlerdir.' ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, miting evvelinde güzergahımız üzerinde yer alan bazı noktalara taşların yığıldığına yönelik ihbarlar alınmıştı. Bu provokasyon teşebbüsü de emniyet güçlerince engellendi. Bu vesileyle de emniyet güçlerimize teşekkür ediyoruz."

Yorumlar (0)