Kılıçdaroğlu'nun "3,5 milyon çocuk eğitimin dışında" iddiasına Bakan Özer’den yanıt

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı yayında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 3,5 milyon çocuk eğitimin dışında iddiasına yanıt verdi. Bakan Özer, “Ben dinlerken hayretler içerisinde kaldım. Yalan söyleyebilirsiniz ama bu kadar büyük yalan olmaz” dedi.

GÜNDEM 10.05.2023, 12:46 Şeyda Gül
Kılıçdaroğlu'nun "3,5 milyon çocuk eğitimin dışında" iddiasına Bakan Özer’den yanıt

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TRT Haber yayınında önemli açıklamalarda bulundu. 81 ilin sorunlarına çözmeye çalışırken bu seçim sürecinin farklı bir deneyim olduğunu ifade eden Özer, “ Bir aydır Ordu'da vatandaşlarımızın dertlerini dinliyoruz. Benim için milletvekilliği seçimi olduğundan ilk deneyim” dedi.

Vatandaşın kronik problemlerini çözebilmek, eğitim ihtiyaçları ve diğer ihtiyaçlarını çözebilmenin çok ayrı bir deneyim ve güzellik olduğunu söyleyen bakan Özer, 14 Mayıs'a kadar söz verdiği her problemi büyük oranda çözeceğini dile getirdi.

Serbest bölge ile ilgili çok önemli bir müjdeyi yakında paylaşacağız

Fatsa çevre yolunun kronik bir yol olduğunu belirten bakan Özer, bölge için kritik olan projenin yatırım programında olmadığını söyledi. Buna rağmen hemen yatırım programına aldıklarına belirten Özer, yakın zamanda Ordu için hem fındık hem de sanayi için serbest bölge ile ilgili çok önemli bir müjdeyi paylaşacağını duyurdu.

Kılıçdaroğlu'nun üç buçuk milyon çocuk eğitimin dışında iddiası

Dinlerken hayretler içinde kaldığını ifade eden bakan Özer, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarını yalanladı. 2000'li yıllara bakıldığında Türkiye'nin eğitimdeki karnesinin çok kötü olduğunu dile getiren Bakan Özer, o dönemde okullaşma oranlarının facia olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 20 yılda Türkiye'nin büyük bir eğitim seferberliği yaptığının altını çizen bakan Özer, 300 binlerde olan meslek lisesi sayısını 800 binlere çıkarttıklarını belirtti.  Herkesin eğitimi erişebilmesi için yeni okullar yapıldığını söyleyen Özer, başörtüsü yasaklarının bu dönemde kaldırıldığını hatırlattı. Milyonlarca öğrencinin hayallerini yıkan katsayı uygulamasının da bu dönemde kaldırıldığını vurgulayan Özer, gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde ilk kez okullaşma oranının yüzde 99'un üzerine çıktığını ve okul dışı üç buçuk milyon öğrencinin bulunmadığını söyledi.

5 milyon öğrenciye her gün sıcak yemek

Eğitim sisteminin 17 kez değiştiğini ifade eden Özer, “Siz ne öneriyorsunuz? Biz liseyi 3 yıla indireceğiz diyorsunuz. E siz de değiştiriyorsunuz. Söyledikleriyle tutarlı değiller” ifadelerini kullandı.

Son 20 yıldaki en büyük katkının sosyal politikalar uygulaması olduğunu dile getiren Özer, şu anda okul öncesinden lise son sınıfa kadar 19 milyon öğrencinin tamamının okul başladığı zaman kitaplarının masasında olduğunu söyledi. Yardımcı kaynak problemini de çözdüklerini ifade eden Özer, kaynakların ücretsiz olarak dağıtıldığını vurguladı. Taşımalı eğitimde öğrencilere ücretsiz ulaşım ve yemek verildiğini hatırlatan Özer, 5 milyon öğrenciye her gün sıcak yemek verildiğini dile getirdi. İmkanı olmayan öğrencilere burs desteği verildiğini belirten Özer, “Şartlı eğitim yardımı bunların tamamı 520 milyar TL” dedi.

2023'ün sonuna kadar tüm köy okulları açılacak

2022 yılında köy okulunun tamamını hayata geçirme hedefini açtıklarını söyleyen Özer, her köy okulunun içerisinde Halk Eğitim Merkezi koyduklarını dile getirdi. Şu an itibarıyla 3 bin 155 köy okulunu hayata geçirdiklerini belirten Özer, 2023'ün sonuna kadar tüm okullarını açacaklarını ifade etti. 6 bin 700 ortaokulu kapasitesini vatandaşın hizmetine sunduklarını vurgulayan Özer, 5 yaş okullaşma oranının yüzde 99'a çıktığını ve Türkiye'de artık okullaşma ile ilgili bir sorun kalmadığını söyledi.

Deprem bölgesindeki öğrencilere telafi programları

Deprem bölgesinde ilk önceliğin öğrencilerin öğretmenleriyle buluşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Özer, bunu hayata geçirdiklerini ve binaya bakmadan çadırsa çadır konteynırsa konteyner öğretmenle öğrencileri buluşturduklarını dile getirdi. Öğrenme kayıplarının telafi edilmesine yönelik tüm materyalleri ile birlikte telafi programı hazırlayacaklarını vurgulayan Özer, bu konuda her türlü desteğin verileceğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı olarak çok aktif bir şekilde katkı sağladıklarına dile getiren Özer, ilk sıcak yemekleri meslek liselerinin ürettiğini ve bakanlığın tüm ekibinin fedakar bir şekilde sahada olduğunu söyledi.

74 bin 24 öğrencinin naklini yeniden kendi eline aldırdı

Olağanüstü koşullarda hayatı normalleştirmek için en önemli şeyin eğitim olduğunu belirten Özer, eğitime normalleştirmeden oradaki hayatını normalleşmeyeceğini söyledi. Bölgede sadece 25 tane okul yıkıldığını hatırlatan Özer, 465 bin vatandaşa okullarda ev sahipliği yaptığını söyledi. Bakan Özer, naklini başka ellere aldıran 74 bin 24 öğrencinin naklini yeniden kendi illerini aldırdığını duyurdu.

Son 20 yılın tek seferde en büyük öğretmen ataması

Son 20 yılın en büyük öğretmen atamasına tek seferde gerçekleştirdiklerini dile getiren Özer, 2000'li yıllarda 500 bin civarında olan öğretmen sayısının şu anda 1 milyon 250 bine doğru gittiğini söyledi.  Öğrenci sayısı artmasına rağmen öğrenci başına düşen öğretmen sayısında da artış yaşandığını söyleyen Özer, atanamayan öğretmenlere 2023 yılında tekrar atama olabileceğini belirtti.

Başvuru yapamayan 234 engelli öğretmeninin ataması Cuma günü yapılacak

Geçtiğimiz günlerde yapılan engelli öğretmen atamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özer, 234 tane kontenjan açılmaması nedeniyle başvuru yapamayan öğretmenlerin başvurularını bugün itibarıyla alacaklarına ve cuma günü atamalarını gerçekleştireceklerini duyurdu.

Yorumlar (0)