Kılıçdaroğlu'ndan seçim iddiası: Hepsini emekli edeceğim!

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; basın yasası, çiftçilerin sorunları, Pınar Gültekin davasında verilen karar ve Cemal Kaşıkçı cinayeti gibi kadar gündemdeki önemli konulara değindi. 2023 yılındaki seçimi kazanacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Bunların hepsini emekli edeceğim. Türkiye nasıl yönetilirmiş, görecekler." diye konuştu.

GÜNDEM 21.06.2022, 14:53 21.06.2022, 17:08 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'ndan seçim iddiası: Hepsini emekli edeceğim!

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemin önemli konu başlıklarına ilişkin görüşlerini açıkladı. 

Yargı sisteminin adalet dağıtmaktan uzaklaştığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Halk şikayet ediyor ama Saray yönetimi ayrı telden çalıyor. Halk ile arasında kopukluk var. Bu bataktan çıkmak için CHP'ye ihtiyaç var. Türkiye'nin başına gelecek yeni yönetim, her kuruşun hesabını vermeli. Bunu yapmak zorundayız." dedi.

"Türkiye nasıl yönetilirmiş, görecekler"

2023 yılında yapılacak seçimlerde galip geleceklerine inandığını kaydeden CHP lideri, "Bunların hepsini emekli edeceğim. Endişeniz olmasın. Türkiye nasıl yönetilirmiş, görecekler. Bu güzel ülke, bu kadar kötü yönetimi hak etmiyor. AK Parti'ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu ülkenin itibarını ve hukuku gerçekten savunan birileri varsa, o biziz. Buna bir dur demenin zamanı gelmedi mi? Herkes elini vicdanına koysun." ifadelerini kullandı.

"Silivri'yi, Nazilerin toplama kamplarına çevirdiler"

Türkiye'deki adaletsizliklerin tarihini yazmak isteyen birinin önce Silivri'ye bakacağını kaydeden CHP lideri, "Silivri'yi adeta Nazilerin toplama kamplarına çevirdiler. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u bile zamanında oray gönderdiler. Yargının vesayet altında olmadığını savunan var mı? Kimse sorarsak soralım, 'Adalet yok' yanıtını alıyoruz." dedi.

Basın yasasına sert tepki

Ülkedeki basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Demokrasi, özgür medyanın olduğu yerde bulunur." ifadesini kullandı. Kendi yönetimlerinde her basın organının iktidarı özgürce eleştirebileceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki basın yasası teklifine sert tepki gösterdi. 

"Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz"

Ülkedeki yasama, yürütme ve yargı gücünün adeta tek kişinin elinde toplandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Getirdikleri sansür kanununun, nasıl bir felakete yol açacağını öngöremiyorlar. Oldu olacak herkesin ağzına bant çekin, rahat edin. Yargıtay'dan çağırdıkları kişi ise söz konusu yasa teklifinin yanlış olduğunu söyledi. Anayasa açıkça belirtiyor. 'Basın hürdür, sansür edilemez.' diyor. Gerekirse Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Buna karşı çıkacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Pınar Gültekin davasındaki tartışmalı karar

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Pınar Gültekin davasının tartışmalı kararına ilişkin görüşlerini de paylaştı. Mahkemenin "haksız tahrik indirimi" yaparak katilin cezasını müebbet hapisten 23 yıla indirdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bu hangi vicdan kabul edebilir? Böyle şey olur mu? Kadınlar susmamalı. Bu haksızlıkların karşısında birlik olmazsak, durum daha da kötüleşecek." dedi.

"Cemal Kaşıkçı davasını para karşılığı Suudilere verdiniz"

İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı davasına da değinen CHP lideri, "İstanbul'da vahşi bir cinayet işlendi. Bu cinayeti araştırma görevi, Türkiye Cumhuriyeti'ne aittir. Devleti yönetenler, Türkiye'nin saygınlığını korumak zorundadır. Para uğruna Türkiye'de işlenen bir cinayetin soruşturmasını Suudi Arabistan'a verdiler. Ülkenin itibarını bu şekilde ayaklar altına alanlara ne demeli? Vicdanı olan herkese soruyorum." şeklinde konuştu.

"Çiftçilere ucuz elektrik sağlayacağız"

Çiftçilerin yaşadığı zorlukların çözümüyle ilgili çalışmalar yaptıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, bu model sayesinde hiçbir çiftçinin zarar etmeyeceğini söyledi. 
İlk etapta kredi faizlerini sıfırlayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Borçlu çiftçilerin traktörleri, haciz kapsamında olmayacak. Üretim sürecek. Çiftçiler, mazota getirilen ÖTV ve KDV'den etkilenmeyecek. Milli gelirin yüzde 1'i, her yıl çiftçilere dağıtılacak. Üreticilerimize ucuz elektrik vereceğiz, öte yandan sosyal güvenlik primlerini de ödeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)