Kılıçdaroğlu'ndan, İBB'ye teftiş açıklaması

İçişleri Bakanlığı’nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde başlattığı teftişle ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Belediye başkanının MİT'i mi var? Seçimi kaybetmeyi bir türlü hazmedemediler'' yorumunu yaptı. İBB Başkanı İmamoğlu'nun açığa alınma ihtimali ile ilgili soruya da cevap veren Kılıçdaroğlu, müfettişin bu tarz bir rapor veremeyeceğini ifade etti.

GÜNDEM 28.12.2021, 11:59 29.12.2021, 09:13
Kılıçdaroğlu'ndan, İBB'ye teftiş açıklaması

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündemi değerlendirdi.

“Seçimi kaybetmeyi hazmedemediler”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan teftişle ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, belediyelere alınan bütün personelin iyi hal evraklarının savcılıklarca verildiğini kaydetti. Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şu şekilde:

''İstanbul seçimini kaybetmeyi bir türlü hazmedemediler. Belediye başkanının MİT'i mi var? Belediyeler adli sicil kaydı ile işe alımı yapıyor, bu söz konusu kayıtları belediye mi veriyor? İlgili kamu kuruluşu normalde, 'Şu kişinin, şu sebeple istihdamı sakıncalıdır' şeklinde uyarılır.''

İmamoğlu açığa alınır mı?

İktidar tarafından gündemin sürekli değiştirilmek istendiğini ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu'nun açığa alınma ihtimalinin olup olmadığı yönündeki soruya da ''Müfettiş bu yönde bir rapor veremez'' cevabını verdi.

Yorumlar (0)