Kılıçdaroğlu'ndan bayram mesajı: '83 milyonu kucaklayacak yönetime ihtiyaç var'

Kurban Bayramı vesilesiyle mesaj yayınlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bayramların yoksullukla mücadeleyi, insanlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini hatırlattığını ifade etti ve vatandaşların bayramını tebrik etti. 

GÜNDEM 19.07.2021, 17:16 20.07.2021, 11:02
Kılıçdaroğlu'ndan bayram mesajı: '83 milyonu kucaklayacak yönetime ihtiyaç var'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı vesilesiyle bir tebrik mesajı yayınladı.

Sağlık çalışanlarına dikkat çekti

Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı bayram mesajında, dayanışmanın, birlik beraberliğin ve yardımlaşmanın günü Kurban Bayramı'nın, ikinci defa Kovid-19 pandemisinin etkisi altında kutlandığını anımsattı. Bütün toplumların pandemiyle mücadele ederken sağlık çalışanlarının canlarını hiçe sayarak halk sağlığı için 24 saat boyunca çaba harcadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, vatandaşların derin siyasal ve ekonomik buhran etkisi altında ayakta kalmaya çalıştığını kaydetti.

“83 milyon vatandaşı kucaklayacak iktidara ihtiyacımız var”

Milletin, bayramda zor bir süreçten geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, umutla geleceğe bakmanın en büyük arzuları olduğunu belirtti ve şunları aktardı:

"Ülkemizin bütün sorunlarını, bilimin ve aklın yol göstericiliğinde, birlik içinde aşabiliriz. Sevgili Peygamberimizin de öğütlediği bir şekilde bu emanet, ehil ellerde bulunsun. Bayramlar, yoksullukla mücadeleyi, insanlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini, hoşgörülü ve adaletli olmayı bize hatırlatır. 

Bu anlayışı, ülkemiz için bir yönetim şekli haline getirmek durumundayız. ‘Benden’, 'senden' demeden, yaşam biçimini, inancını sorgulamayan, 83 milyon vatandaşı kucaklayan bir ülke yönetimine ve iktidarına ihtiyacımız var. Yalnızca o zaman herhangi bir çocuğun yatağa aç bir şekilde girmediği bir Türkiye’yi inşa edebiliriz.

Bu düşüncelerle, duygularla gelecek güzel ve mutlu günleri umutla bekleyen tüm milletimizin Kurban Bayramı’nı yürekten kutluyorum. 

Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün silah arkadaşlarını ve terör örgütlerine yönelik mücadelede yaşamını yitiren şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 

Ayrıca gösterdikleri üstün çaba için bir defa daha sağlık emekçilerimize şükranlarımı sunuyorum"

Yorumlar (0)