Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Bu nasıl milliyetçilik?

Partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli konular hakkında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, çiftçilere bedava elektrik sözü verdi. Cemal Kaşıkçı cinayeti dosyasının Suudi Arabistan'a verildiğini ve MHP'nin de bunu onayladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bu nasıl milliyetçilik? Sözde milliyetçi." diyerek MHP lideri Bahçeli'ye yüklendi.

GÜNDEM 12.04.2022, 19:10 13.04.2022, 02:05 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Bu nasıl milliyetçilik?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda kameraların karşısına geçti. Ülkedeki sıkıntıların nasıl çözüleceğine dair akılcı önerilerin halka sunulması gerektiğine değinen Kılıçdaroğlu, bunun gerçekleşmesi durumunda iktidara gelebileceklerini belirtti. CHP lideri, "O zaman halk gerçekten bilecek ki, şimdi CHP zamanıdır." dedi.

Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudi Arabistan'a verilmesi

İstanbul'da katledilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin dosyasının Suudi Arabistan'a verildiğini kaydeden CHP lideri, "Türk mahkemesi, itibarını nasıl Suudi Arabistan'a devreder? Bu, egemenlik hakkının devridir. Bunu para için yaptılar. MHP lideri Bahçeli de bunu onaylıyor. Bu nasıl milliyetçilik? Bunlar sözde milliyetçi. İktidar, bu ülkeyi yönetemiyor. Bunun sebebi olarak ise ya dış güçleri ya da CHP'yi sorumlu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"MHP keşke bu duruma düşmeseydi"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasında, "Zamlar geçicidir, bir Müslüman karamsar olmaz." dediğini hatırlatan CHP lideri, "Utanmasalar fetva da verecekler. MHP gibi köklü bir siyasi parti, keşke bu duruma düşmeseydi!" şeklinde konuştu.

Çiftçilere bedava elektrik!

İktidara geldiklerinde "adrese teslim ihale" diye bir şeyin kalmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, stratejik planlama teşkilatının kurulacağını belirtti. Esnaf ve çiftçilerin çektikleri kredilerin faizlerini sıfırlayacaklarını söyleyen CHP lideri, "Çiftçiler için elektrik bedava olacak. Herkes 'kim gerçek milliyetçi' görecek." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu sığınmacılardan kaçını vatandaş yaptınız?"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin son yıllardaki en büyük sorunlarından birinin de kaçak sığınmacılar olduğunu belirtti. Bu sığınmacıların eski kimlik belgelerinin devletin elinde bulunup bulunmadığını soran Kılıçdaroğlu, "Kaç tanesini vatandaş yaptınız? Güvenlik soruşturmalarında ne oldu? Gelen kişinin masum bir sivil mi yoksa bir terörist mi olup olmadığını nereden anlıyorsunuz? Bunları sorduğum için yemediğim hakaret kalmadı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)