Kılıçdaroğlu'na saldırı davasında çelişkili ifadeler

Ankara'ya bağlı Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı ile ilgili 36 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

GÜNDEM 07.10.2021, 18:33
Kılıçdaroğlu'na saldırı davasında çelişkili ifadeler

Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar ve avukatları ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve diğer müştekilerin avukatları iştirak etti. Birçok CHP yöneticisi ve milletvekili de duruşmayı izledi.

Sanıklardan çelişkili ifadeler

Duruşmada savunma yapan sanık Gülbeyaz Onbaşı, şehidi küçüklüğünden bu yana tanıdığını ve o gün çok üzgün olduğunu söyleyerek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez." sloganı attığını, Levent Gök'e vurmaya çalışmadığını öne sürdü.

Salonda bilgisayar üzerinden görüntüleri seyrettirilen Onbaşı, "Görüntülerdeki şahıs benim, Gök'e vurmadım. Yalnızca ellerimi kaldırıp o yöne doğru bağırdım." dedi.

Sanık Ömer Faruk Sarıgün de olaylar başladığı esnada, kadınların Levent Gök'e vurması üzerine Gök'ün de kadınlara karşı küfür ettiğini duyduğunu öne sürerek, bunun üzerine Gök'e vurduğunu dile getirdi.

Olay anına dair görüntüleri seyrettirilen Sarıgün, görüntülerdeki şahsın kendisi olduğunu fakat vurduğunu anımsamadığını iddia etti.

Söz alan müşteki avukatı Celal Çelik, sanığın güvenlik güçlerine verdiği beyanla duruşmada söyledikleri arasında çelişki olduğunu, ilk ifadesinde küfür hadisesinden söz etmediğini aktardı.

Çelik, müvekkilinin o dönem Meclis Başkanvekili olduğunu ve Meclis'te nezaketiyle tanındığını, bu sözleri kendisinin dile getirmesinin imkansız olduğunu ifade etti.

"Bu bir linç girişimidir"

Müşteki sıfatı ile ifade veren CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de o dönem başkanvekili olduğu Meclis'i temsilen şehit cenazesine katıldığını söyledi.

Olay günü cenazeye iştirak etmek için Kılıçdaroğlu'nu evinden aldıklarını, köye geldiklerinde çok büyük provokasyonla karşı karşıya kaldıklarını anlattı.

Müşteki beyanın akabinde CHP liderinin avukatı Celal Çelik, beyanda bulundu. Çelik, "Sanıkların eylemleri 'Yakın gömün, yakın öldürün.' şeklinde dile getirilmişken kastedilen eylemin müvekkillere yönelik öldürmeye teşebbüs olduğu açık ve nettir. Eylemin öldürmeye teşebbüs olduğu değerlendirmesi amacıyla dosyanın ağır cezaya görevsizlik kararı ile gönderilmesini istiyoruz." dedi.

Sanık avukatları ise Çelik'in talebinin kabul edilmemesi yönünde karar verilmesini istedi.

Ara kararlar

Ara kararı duyuran Çubuk 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi, görevsizlik kararının reddine ve bazı sanıklara uygulanan adli kontrol koşullarının devamına hükmetti.

Davanın görülmesine 27 Ocak 2022 tarihinde devam edilecek.

Yorumlar (0)