Kılıçdaroğlu: Mesajı aldım

Twitter'dan bir paylaşımda bulunan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençlerin mesajını aldım, kaygılarını gidereceğim." mesajını verdi. CHP lideri, "Dipsiz bir karanlığın ucundayız. Bu karanlıktan çıkmak için 12 günümüz var." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 16.05.2023, 12:32 16.05.2023, 14:14 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu: Mesajı aldım

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için pazar günü sandık başına giden vatandaşlar, hem yeni cumhurbaşkanını hem de 5 yıl boyunca parlamentoda görev yapacak milletvekillerini belirlemek için oy kullandı. 

Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.50, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.89, Sinan Oğan ise yüzde 5.17 oy aldı. Milletvekili Seçimi'nde ise oyların yüzde 49.46'sı Cumhur İttifakı için, yüzde 35.02'si Millet İttifakı için, yüzde 10.54'ü Emek ve Özgürlük İttifakı için, yüzde 2.44'ü ise Ata İttifakı için kullanıldı.

"Sandıktan değişim mesajı çıktı"

Seçimde beklentilerin altında kalan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Twitter paylaşımı geldi. Kadınlara ve gençlere seslenen CHP lideri, "İlk tur sona erdi, sandıktan değişim mesajı çıktı. Değişim isteyenlerin sayısı, istemeyenlerden fazla. Bu ceberrut iktidardan kurtulmak için daha çok çalışmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Bu karanlıktan çıkmak için 12 günümüz var"

Gelen mesajları anlayışla karşıladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Gençleri haklı olarak kaygıları var. Bu kaygıları gidereceğiz. Domuz bağcıların TBMM'ye gönderildiği bir dönemdeyiz. Kadınları eşya gibi gören zihniyet için yollar açıldı. Gençler, kazığın en büyüğünü yedi. Kahveye yetecek paranız bile yok. Yaşama sevincinizi çaldılar. Dipsiz bir karanlığın ucundayız. Gençliğiniz geri gelmeyecek. Bu karanlıktan çıkmak için 12 günümüz var." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)