Kılıçdaroğlu, Mersin mitinginde konuştu: İşsizliği bitireceğim, Suriye'yle barışacağız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Milletin Sesi başlığı ile gerçekleştirdiği ve erken seçim çağrılarıyla harekete geçerek düzenlediği Mersin mitinginde, iktidara geldiği zaman işsizliği bitireceğini açıkladı ve vaatlerini sıraladı. 

GÜNDEM 04.12.2021, 16:22 04.12.2021, 17:00
Kılıçdaroğlu, Mersin mitinginde konuştu: İşsizliği bitireceğim, Suriye'yle barışacağız

Son dönemde yüksek seske erken seçim çağrılarını artıran muhalefet, meydanlara inmeye başladı. 

İlk adres Mersin

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısını tekrarlayacağı 'Milletin Sesi' başlığıyla gerçekleştireceği mitinglerden ilkini Mersin'de yaptı.

Oldukça yoğun bir ilginin olduğu mitingde Kılıçdaroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. İktidara geldikleri zaman yapacakları icraatlerden söz eden Kılıçdaroğlu, vaatlerini sıraladı.

“İşsizlik bitecek”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"İktidara geldiğimde; işsizlik olmayacak. Kesinlikle işsizlik olmayacak, bu bölge yatırımlara boğulacak. Akdeniz üzerinde yükselecek olan Mersin'i tüm dünyaya tanıtacağız, bunu göreceksiniz. Bölgeyi, üretim üssü yapacağız."

“Suriye ve İsrail’le barışacağız”

Suriye, Mısır ve İsrail ile barışacağız. 'Yurtta sulh cihanda sulh' diyenleriz biz. Göreceksiniz Mersin'in sanayicileri, nakliye tırları, Ortadoğu'ya nasıl çalışıyor.”

“Türk Lirası’nı pula çevirdiler”

“Türk Lirası'nı pula çevirdiler. TL’yi, hakettiği konuma getirmek boynumuzun borcudur. Fakirliğimizi, Batı'nın emperyallerine satmaya çalışıyorlar. Geldiğimizde bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe koyacağız. Sorun millet, bayrak, vatan ve memleket sorunudur. Birlik ve beraber olmak zorundayız. Sosyal demokratız. Atatürkçüyüz, bağımsızlığın ve savaşın ne olduğunu en iyi biz biliriz. Türkiye'nin 6 ay içinde nasıl rahatladığını herkes görecek.” 

“Geliyor gelmekte olan”

Türkiye’de değişim rüzgarları esiyor diyen Kılıçdaroğlu, “Buna duvar örmek imkansız. Hakkari’de, Mersin'de bütün Türkiye'de. Geliyor gelmekte olan." şeklinde konuştu.

“Şunun, herkes tarafından çok iyi bilinmesini istiyorum. Kitabımızda umutsuzluğa yer yok. Az önce bazı kardeşlerim geldi konuştu. İçim burkularak izledim. 21. yüzyılın Türkiye’si asla bunu hak etmiyor. Ülkeyi 20 yıldır yönetiyorlar. 2 üniversite bitiren işsiz dolaşıyorsa bu ayıp kimin? Bu ayıptan Türkiye’yi çekip çıkaracağız. İstifa etmesine gerek yok, biz onu göndereceğiz, hem de edeple göndereceğiz. Geliyor gelmekte olan fakat birileri de gidecek, onları göndereceğiz.”

TÜİK tepkisi: “Ülkeyi, sarayın vesayetinden kurtaracağız”

“Emekli, memur, asgari ücretlinin yani milyonlarca vatandaşın aylığı, “TÜİK’in düşük rakamları üzerinden belirlemeye çabasındalar. Ekonomi uzmanları, akademisyenler de kendi hesaplarını yaptılar. TÜİK yüzde 3, akademisyenler yüzde 9 diyor. TÜİK yüzde 21, akademisyenler yüzde 58 diyor. Doğrusu ne? Türkiye tarihinde ilk defa milletvekilleri bir yere giderken önlerine duvar örüldü. Mersinlilerin ve tüm Türkiye’nin önünde net bir şekilde söylüyorum, sizin duvarlarınız bize vız gelir. Dün vesayetin ne olduğunu herkes gördü. Sarayın emrindeki memurlar, devlet memuru asla olamaz. Emeklinin, memurun ve asgari ücretlinin hakkını savunmak yalnızca benim görevim değil, herkesin görevi. Buradan tüm vatandaşlarıma söz veriyorum. Her türlü vesayetten bu ülkeyi kurtaracağım. Türkiye’yi, sarayın vesayetinden de kurtaracağız.”

"Harcadığımız her kuruşun hesabını vereceğiz"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ekonomi konusunda eleştirilerde bulunarak "Bu millete, harcadığımız her kuruşun hesabını vereceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)