Kılıçdaroğlu: Korona ile mücadele için TCMB para basmalı

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüs Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) kontrollü bir şekilde para basması gerektiğini ifade etti. 

GÜNDEM 13.04.2020, 10:28 13.04.2020, 11:24
Kılıçdaroğlu: Korona ile mücadele için TCMB para basmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, ekonomik ve sosyal konseyin toplanması gerektiğine dikkat çekti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede gelinen duruma değinen CHP lideri, sürecin en az zararla atlatılmasının herkesin beklediği bir durum olduğunu ifade etti. 

"Kontrollü bir şekilde Merkez Bankası bassın"

Kılıçdaroğlu, pandeminin getirdiği ekonomik problemlerin paraların bitmesi sebebiyle çözemediğini ileri sürerek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para basması gerektiğini kaydetti. 

Parti olarak çıkış yollarını gösterdiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Kontrollü bir şekilde Merkez Bankası bassın ve bu insanları perişan etmeyelim." açıklamasını yaptı. 

"İşsizlik ile mücadele için daha fazla kaynak ayrılmalı"

Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde bazı ülkelerin işsizlik için aldığı önlemlerin anımsatılması üzerine, Türkiye'nin işsizlik ile mücadeleye yüzde 2 kaynak ayırdığını ve bunun oldukça düşük bir miktar olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin işsizlik ile mücadele için daha fazla kaynak ayırması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Biz kaynak bulabilir miyiz? Evet, bulabiliriz. Nereden bulabiliriz bu kaynağı? Dedik ki havaalanları yaptınız, onlara garantiler verdiniz, o garantilerin en azından bir yıl süreyle ertelenmesini sağlayın, o garantilere ödeyeceğiniz parayı bu iş için harcayın. Dolayısıyla insanlar mağdur olmasınlar, bunu da söyledik ama duymazlıktan geliyorlar. Bu konuda en ufak tek cümle bile kurmak istemiyorlar. Neden? Oralara para verecekler. Bu, bizim açımızdan ciddi bir sorun." ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)