Kılıçdaroğlu: Kahvelerde taş ve kâğıt oyunlarına izin verin!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemlerine dikkat edilmesi koşuluyla kahvehanelerde kâğıt ve taş oyunlarının oynanmasına müsaade edilmesi gerektiğini ifade etti. 

GÜNDEM 06.10.2020, 15:47
Kılıçdaroğlu: Kahvelerde taş ve kâğıt oyunlarına izin verin!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) etkilenen esnaflara ilişkin çözüm önerilerini sundu. 

Kılıçdaroğlu, 17 maddeden oluşan çözüm listesine "kahvehanelerde kâğıt ve taş oyunlarının oynanmasına müsaade edilmesi" önerisini de dâhil etti.  

Kahvehane işleten kişilerin "Kâğıt oyunu yasaksa kâğıt para da yasaklansın" çağrısına destek veren Kılıçdaroğlu, esnafın haklı olduğunu söyledi.

"Esnaflar için bakanlık kurulsun"

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de esnaflar için bakanlık kurulması gerektiğini belirterek, sicil affının çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Alınan kredilerin esnafın ödeyebileceği şekilde taksitlere bölünmesi gerektiğini aktaran Kılıçdaroğlu, kredilerden faiz alınmaması gerektiğini kaydetti.

"Alışveriş merkezleri bir gün kapalı olsun"

Kılıçdaroğlu, stopajın kaldırılması gerektiğini kaydederek, zincir mağazalara ilişkin düzenleme kapsamında alışveriş merkezlerinin haftada bir gün kapalı tutulması gerektiğini aktardı. 

Esnafın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerinin devlet tarafından ödenmesi gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, esnafa ceza kesilmemesi gerektiğini ifade etti. 

"Kâğıt ve taş oyunlarına müsaade edilsin"

Kılıçdaroğlu, esnafın zorla devlete borç öder duruma getirilmemesi gerektiğini belirterek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemlerine dikkat edilmesi koşuluyla kahvehanelerde kâğıt ve taş oyunlarının oynanmasına müsaade edilmesi gerektiğini kaydetti. 

"İş yeri kapalı olan esnaftan kira istenmesin"

Esnafın yanında çalışan kişilerin de kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilmesi gerektiğini aktaran Kılıçdaroğlu, kamu kurum ve kuruluşlarına ait yerlerde çalışan esnaftan, iş yerinin faaliyet göstermediği süreç boyunca kira istenmemesi gerektiğini söyledi. 

"İcralara son verilsin"

Kılıçdaroğlu, ertelenen stopaj ve vergi primlerinin, üç ay boyunca çift ödeme haline getirilmesi gerektiğini belirterek, icralara bir süre son verilmesi gerektiğini belirtti. 

"Kantincilerden kira alınmasın"

Kantincilerin mağdur olmaması için bir sene boyunca okul kantinlerinden kira istenmemesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ihale için servisçilerden alınan teminat mektuplarının geri verilmesi gerektiğini aktardı. 

"Kayıt dışı çalışma önlensin"

Kılıçdaroğlu, sokak esnaflarının kayıt dışı olacak biçimde çalışmalarının engellenmesi gerektiğine dikkat çekerek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde zarar eden esnafa kira desteği sağlanması gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)