Kılıçdaroğlu ile görüşme krizinde Bakan konuştu: Emrivaki görüşme beklemesin!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CHP’li heyet ile Milli Eğitim Bakanlığı önüne giden fakat içeri alınmayan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında konuştu. Özer, “Bakanlığımızın kapıları herkese açıktır ancak kamuoyunu yanlış yönlendiren ve emrivaki yaparak görüşmek isteyen kişiler, talebini karşılamamızı beklemesin.” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Mahmut Özer’den randevu istediğini fakat verilmediğini, yine de bakanlığa gideceğini dün Twitter hesabından duyurmuştu. 

GÜNDEM 30.12.2021, 13:48 30.12.2021, 14:38
Kılıçdaroğlu ile görüşme krizinde Bakan konuştu: Emrivaki görüşme beklemesin!

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğretmen adayı, sosyal medya hesapları üzerinden mülakatta elendiklerini ve mağdur olduklarını dile getirdi. 80 ve 90 üstü KPSS puanı alıp ülke genelinde derece yapan öğretmenlerin sözlü mülakatında 60 puan altında verilip elenmesi üzerine gençlerin sesi olacağını duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün bir dizi tweet atarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gidip Mahmut Özer ile görüşeceğini duyurmuştu. 



Randevu talebine cevap verilmedi 

Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam üzerinde tweet atarak Mahmut Özer’den görüşme için randevu istediğini fakat kendisine olumlu ya da olumsuz cevap verilmediğini duyurmuştu. Gelişmeleri anlık olarak Twitter hesabından paylaşan Kılıçdaroğl, hem ilk randevu talebini hem de kendisine olumlu yanıt verilmese de Milli Eğitim Bakanlığı’na gideceğini şu sözlerle aktarmıştı: 



Milli Eğitim Bakanı açıklama yaptı 

CHP’li heyet ile Milli Eğitim Bakanlığı önüne giden Kemal Kılıçdaroğlu, yalnızca büyük bir basın topluluğuyla değil aynı zamanda zincirlenmiş kapıyla karşılaştı. Bakanlık kapısına zincir vurulması üzerine kapının açılmasını isteyen CHP’li heyete karşı Mahmut Özer, şu açıklamalarda bulundu: “Bakanlığımızın kapısı herkese açıktır. Ancak kamuoyunu yanlış yönlendiren, emrivaki olarak gelen ve maksadını aşan kişiler görüşme talebini karşılamamızı beklemesin.” 

Olayın ardından Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayın ile açıklamalarda bulundu.

Yorumlar (0)