Kılıçdaroğlu: "Her Firavun'un bir Musa'sı vardır"

Twitter hesabından paylaşım yapan Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK’ten randevu istediğini fakat verilmediğini; ilgili kurumu bugün 11.00’da ziyaret edeceğini duyurmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu ve heyetinin TÜİK binasına alınmadığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu bu haberi canlı yayın ile dile getirdi ve TÜİK'e geliş amacıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 03.12.2021, 11:10 04.12.2021, 12:08
Kılıçdaroğlu: "Her Firavun'un bir Musa'sı vardır"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yine ses getirdi. Kasım ayı enflasyon rakamlarının bugün (3 Aralık 2021) 10.00 sularında açıklanmasının ardından Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile görüştüğünü, kurumu ziyaret etmek istediğini fakat kendisine izin verilmediğini aktaran Kılıçdaroğlu, tweeti ile gündemin seyrini değiştirmişti. 

“Geliyorum, haberiniz olsun” 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK hakkında bulunduğu paylaşımda, görüşmek ve kurumu ziyaret etmek amacıyla randevu istediğini fakat kendisine “olur” verilmediğini belirterek not düştü: “Saat 11.00’da geliyorum, haberiniz olsun.” 

İlgili paylaşım şu şekildeydi: 



TÜİK binasına alınmadılar

Kılıçdaroğlu ve TÜİK yetkililerinin görüşüp görüşmeyeceği, görüşmenin gerçekleşmesi durumunda da bu toplantının nasıl seyirde gerçekleşeceği merak konusu olmuşken Kemal Kılıçdaroğlu ve heyetinin binaya alınmadığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, yaptıkları canlı yayınla bu gelişmeyi duyurdu.

“Bu tablo, Türkiye’in nereye geldiğini gösteriyor” 

TÜİK binası önünde canlı yayında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye İstatistik Kurumu, cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından biridir. Dün, TÜİK Başkanlığı’ndan randevu istedik fakat vermediler. Biz buraya, tutarlı bilgiler almak için geldik. Kendileri de zaten internet sitelerinde ‘Merkez teşkilatımıza gelebilir ve her türlü bilgiyi alabilirsiniz.’ diyor. Biz de gelip bilgi almak istedik. Yıllık enflasyonu 21,31 olarak açıkladılar. Bu rakamlar güven verici değil.” 



“TÜİK, saray kurumuna dönüştü” 

Kılıçdaroğlu: “Enflasyon gerçekten de söylenen gibi mi? TÜİK’in rakamları küçültmesi, emeklilere ve çalışanlara daha az maaş verileceği anlamına gelir. Bu verileri kimlerden aldıklarını soracaktık. TÜİK artık bir saray kurumuna dönüşmüştür. Bu kurumun açıkladığı rakamlar ekonomik çevreler, siyasi partiler ve politikalar tarafından oluşturulur.” 

“Benim siyaset yapma anlayışım bu” 

Kılıçdaroğlu: “Ben, CHP’nin Genel Başkanı olarak milyonlarca memurun, işçinin ve emeklinin hakkını korumakla yükümlüyüm. Benim siyaset anlayışım bu. Ben sosyal demokratım. Ben sessiz kalırsam nasıl ve neden siyaset yaparım? Buraya bu yüzden geldim. Bu verileri hangi mağazalardan aldıklarını soracaktık sonra da o mağazalara gidip bakacaktık. Bu kurumda çalışanlar unutmasınlar ki hepsi, devlet memurları yasasına tabidir. Görevlerini dürüstçe yapsınlar. Bu binada oturanlar unutmasınlar ki bu bina, vatandaşların vergileriyle yapıldı. Burada çalışanlar unutmasınlar ki aldıkları maaşlar çalışanların ve emeklilerin vergileriyle veriliyor.” 



“Devlet kurumları halkı yanıltıyor” 

Kılıçdaroğlu: “Devleti oluşturan kurumlar, yalan bilgilerle halkı yanıltıyorlarsa, verilecek zamlarla ve gelir düzeyleriyle oynuyorlarsa ve talimat üzerine görev yapıyorlar kendileri en büyük suçlulardır. Bu tablo, cumhuriyet tarihimizde önemli kırılmaların olduğunun göstergesidir.” 

“Akıllarını başlarına alsınlar” 

TÜİK binası önünden ayrıldıktan sonra Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, milyonlarca emekli ve çalışanın maaş zammının TÜİK’in yalan ifadeleri üzerinden yapılacağını ve bunun bir zulüm olduğunu yazdı ve ekledi: “Her Firavun’un bir Musa’sı vardır.”. Kılıçdaroğlu’nun ilgili paylaşımı şu şekildeydi: 

Yorumlar (0)