Kılıçdaroğlu, HDP üzerinden "Üçüncü İttifak" mesajı verdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün ArtAnkara’da kurulan fuarı ziyaret etti. Sonrasında ise hem gazetecilerin sorularını yanıtladı hem de gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

GÜNDEM 02.04.2021, 15:18 03.04.2021, 17:35
Kılıçdaroğlu, HDP üzerinden "Üçüncü İttifak" mesajı verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün ATO Congresium’da yer alan ArtAnkara 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nı ziyaret etti. Sergideki eserleri inceledikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı ve gündem hakkında açıklamalarda bulundu.



6 farklı ülkeden 107 galeri ve yaklaşık bin adet sanatçının heykel, enstalasyon, cam işi ve resim gibi eserlerinin sergilendiği fuarda Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.



Kemal Kılıçdaroğlu, “Ankara’ya yakışır bir fuar. Bu gibi fuarların sık sık olması lazım. Ankara bir kültür kenti. Geçmiş yıllarda Ankara, kültür kenti olmaktan uzaklaştırılmıştı fakat şimdi bunun için önemli adımlar atılıyor.” şeklinde konuşurken sergiyi gezdiğini ve çok beğendiğini ifade etti. 



Şentop’a gönderme yapan Kılıçdaroğlu, “Sayın Şentop da keşke gelse buraları gezse sanat nedir sanatçı nedir kültür nedir görse. Ders almak isterse burada sanatçılar da var onlardan ders alabilir.” şeklinde konuştu.

“Anayasa Mahkemesi’ni kapatalım demek demokrasiye inanmamaktır”



Devlet Bahçeli tarafından sarf edilen “Anayasa Mahkemesi kapatılsın” sözleri için “Anayasa Mahkemesi hakkında ‘gelin kapatalım’ şeklinde konuşmak doğru değildir. Bu, demokrasiye inanmamak anlamına gelir.” şeklinde konuştu.

Devletin tüm kurumlarını koruması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, bu kurumların başında Anayasa Mahkemesi’nin geldiğini belirtti. Mahkemeye yapılan atamaların eleştirilebileceğini fakat mahkeme kapatmanın söz konusu olmadığını belirten CHP Lideri, “hukukun üstünlüğü, adalet, demokrasi ve güvenlik için bu mahkeme önemlidir. Burası, son başvurulan yargı makamıdır,” ifadelerini kullandı

“Üçüncü ittifakın olup olmayacağını zaman gösterir”



Edirne F Tipi Cezaevinde kalan eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın “HDP önderliğinde üçüncü ittifakın kurulması” hakkındaki sözlerinin hatırlatılması üzerine yorum yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “üçüncü bir ittifakın olup olmayacağını zaman gösterir şu an zaten Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı isimli iki ittifak bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Şentop’a eleştiri: “İçtüzüğü çiğniyor”



Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un, CHP Grup başkanvekili Özgür Özel’e karşı söylediği sözler hakkında konuşan CHP Lideri, Şentop’un bulunduğu pozisyona yakışmadığını, bu sözlerinin de yakışmadığını belirtti. “ ‘Pişman ederim’ ne demek? Aslında kendisinin bırakın pişman etmeyi, pişman olması gerek. İçtüzük kurallarını çiğniyor, Meclis’e sabotaj yapıyor. Kurallar çiğneniyor ve Saray’dan gelen talimatlar uygulanıyor.” şeklinde sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, bir sene daha Parlamento’ya gelmemesi gereken yasa teklifinin kısa zaman sonra tekrar görüşüleceğini belirtti. 

“İstediğim zaman anayasayı ihlal ederim, istediğim zaman yasaları çiğnerim gibi olgular söz konusu değil. Meclis Başkanı koltuğunu ise Sayın Erdoğan’a borçluyum, o talimat verirse yerine getiririm gibi hareket etmek doğru değil.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)