Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'nda da kapıda kaldı

Kemal Kılıçdaroğlu, randevusuz şekilde gitti Et ve Süt Kurumu’nun kapısından giremedi. CHP Lideri, yüzde 48’lik zammı görüşmek üzere kuruma gideceğini dün bildirmişti.

GÜNDEM 08.04.2022, 12:32 09.04.2022, 11:39
Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'nda da kapıda kaldı

Et ve Süt Kurumu geçtiğimiz günlerde kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yapmıştı. Bu durum tepki ve tartışmalarla karşılanmış; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da zam konusunu görüşmek üzere bu sabah saatlerinde kuruma gideceğini duyurmuştu. “Çocukların beslenme hakkını koruyacağım.” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, randevusuz gittiği kurumda önce güvenlik görevlisine takıldı. Görevli, randevusuz olduğu için kendisini içeri alamayacağını dile getirdi. 



“Bugün buradan ayrılmayacağım”

Kapısından giremediği kurumun önünde basın açıklamasında bulunan Kılıçdaroğlu, “Ben memurların, asgari ücretlilerin hakkını savunmak için buradayım. Daha önce de TÜİK’e gittim çünkü TÜİK, enflasyonu düşük göstererek çalışanların ve emeklilerin daha fazla zam almasını engelledi. Sonra da öğretmen atamalarında sözlü sınavda hakkı yenen gençlerimizin hakkını korumak için Milli Eğitim Bakanlığı’na gittim. Bugün de buradayım. Üç kurumda da içeriye alınmadım.”



“Hiçbir çocuk yatağa aç girmemeli”

“Benim derdim, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi. Tarım Bakanı dün bir televizyon programına katıldı, ülkemizde kimsenin aç ve açıkta olmadığını dile getirdi. Kendisinin, ülkemizin gerçeklerinden zerre haberi yok. Geçmiş dönemde Milletin Sesi mitingleri düzenlemiştik. Ramazan bayramının ardından bu mitinglere yeniden başlıyoruz.”

Yorumlar (0)