Kılıçdaroğlu: En az 200 bin öğretmen atayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkezefendi Kültür Merkezi'ndeki Kadın Buluşması programında önemli açıklamalarda bulundu. Şiddet gören kadınların CHP Kadın Kollarını arayabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Psikolog ve avukat görevlendiriyoruz." dedi. Kendi iktidarlarının kucaklaşma ve helalleşme dönemi olacağını vurgulayan CHP lideri, en az 200 bin öğretmen ataması yapacaklarını da duyurdu.

GÜNDEM 13.01.2023, 19:26 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu: En az 200 bin öğretmen atayacağız

Merkezefendi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Kadın Buluşması programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önemli mesajlar verdi. "Bu ülkeye adaleti Bay Kemal getirecek." diyen Kılıçdaroğlu, "Ülkede yaşanan sorunu en başta bilen kadınlar, çünkü asıl sorunla onlar karşılaşıyor. Erkeklere göre sezgileri daha kuvvetli. İyiyi ve kötüyü daha iyi ayırıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Şiddet gören kadınlar arasın, psikolog ve avukat görevlendiriyoruz"

Kadın cinayetlerinin, Türkiye'nin çözmesi gereken temel sorunlardan biri olduğuna değinen CHP lideri, "Hak arayan kadınlar, cinayete kurban gidiyor. CHP olarak buna sessiz kalmıyoruz. Kadın Kollarımızın telefon numarası var. Şiddet gören kadınlar için hem psikolog hem de avukat görevlendiriyoruz. Unutmayın, bir sorun yaşarsanız CHP Kadın Kollarını arayın." diye konuştu.

"Sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek"

Engelli çocukların haklarını da koruyacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, kendi hükümetleri döneminde kırsaldaki kadınlar ve çocukların sosyal güvenlik priminin devlet tarafından ödeneceğini söyledi.

Türkiye'nin sokaklarında ve evlerinde bereket olması için tüm kesimlerle kucaklaşacaklarını kaydeden CHP lideri, "Kamplaşmadan bıktık, Kucaklaşacağız, helalleşeceğiz. Diyorum ki artık helalleşme vakti geldi." dedi.

Atanamayan öğretmen sorunu

Atanamayan öğretmen sorununa da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "En az 200 bin atama yapacağız. Her köyde bir okul ve öğretmen olacak. İktidara geldiğimizde kimsenin elektriği, doğal gazı ve suyu kesilmeyecek." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)