Kılıçdaroğlu, cezaevindeki FETÖ’cülere yapacağı ziyareti iptal etti

Kılıçdaroğlu, cezaevindeki FETÖ’cü askerleri ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapmıştı. Bakanlığın, Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine ‘‘olur’’ vermesinin ardından CHP lideri ziyaret kararından vazgeçti.

GÜNDEM 25.04.2022, 15:09 26.04.2022, 08:59
Kılıçdaroğlu, cezaevindeki FETÖ’cülere yapacağı ziyareti iptal etti

CHP’nin FETÖ’cülere desteği hala devam ediyor. CHP, 15 Temmuz olaylarından sonra tutuklanan ve kamu kurumlardan ihraç edilenlere yönelik destek mesajları paylaşıyor.

Kılıçdaroğlu, askerleri ziyaret edeceğine dair söz vermişti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, her fırsatta FETÖ ile bağlantıları olanlar için düzenlenen KHK ile görevlerinden ihraç edilenler için görevlerini geri iade sözü veriyor. Kılıçdaroğlu, son olarak da 15 Temmuz’dan sonra tutuklanan askerleri ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin TBMM’deki grup toplantısında darbe girişiminde bulunan Hava Harp Okulu öğrencilerinin ailelerini ağırlamış ve beraber bir toplantı yapmıştı. CHP lideri bu toplantıda cezaevinde yatan o öğrencileri ziyaret edeceğini de söylemiş ve söz vermişti.

Kılıçdaroğlu, verdiği sözün ardından 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan askerleri cezaevinde ziyaret edebilmek için Adalet Bakanlığı'na başvuru yaptı.

Adalet Bakanlığı ‘‘olur’’ dedi

Bakanlık, Kılıçdaroğlu’nun ziyaret başvurusu için onay verdi ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne dilekçe vermeleri gerektiğini iletti.

Kılıçdaroğlu, ziyaretten vazgeçti

Bakanlık tarafından başvurusu onaylanan Kılıçdaroğlu’nun tepki almaktan çekindiği için bu ziyaretten vazgeçtiği öğrenildi.

Başka kurumlara randevu almadan gitmişti

Ancak daha önceleri randevu almadan ve kendisine izin verilmeden kurumlara zorla ziyaret yapan Kılıçdaroğlu'nun; Adalet Bakanlığı’nın izin vermesinin ardından yapacağı ziyaretten vazgeçmesi de dikkat çekti.

Yorumlar (0)