Kılıçdaroğlu: Ayasofya'yı da ibadete açsın, bu kadar basit...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayasofya meselesinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Ayasofya'yı da ibadete açsın" diyerek bunun çok "basit" olduğunu ve dünyanın gündemine getirilmesine gerek olmadığını söyledi. 

GÜNDEM 04.07.2020, 10:59
Kılıçdaroğlu: Ayasofya'yı da ibadete açsın, bu kadar basit...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ayasofya'nın ibadete açılması" meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ayasofya'nın ibadete kapalı olmadığını, günümüzde ibadet yapılan bir yer olduğunu ifade etti. 

"Karşı çıkmayacağız"

Kılıçdaroğlu, Ayasofya'da görevli bir imamın bulunduğunu yani ibadet yapıldığını belirterek, tamamen ibadete kapalı bir alan olmadığının altını çizdi.

Ayasofya'yı dünya kültür mirası olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, yapıtın bazı dönemlerde siyasete malzeme olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, inanç merkezlerinin siyasete alet edilmesini doğru bulmadıklarına dikkat çekerek, Ayasofya'nın statüsüne karşı çıkmayacaklarını söyledi.

"Olay bundan ibaret"

İktidarın "Ayasofya'yı ibadete açalım" demesi durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararname yazabileceğini, bunu Resmi Gazete'de yayınlanacağını, böylece Ayasofya'nın müze olmaktan çıkarak ibadete açılabileceğini aktaran Kılıçdaroğlu, olayın bundan ibaret olduğunu ve bu konuyu Türkiye'nin veya dünyanın gündemine getirmeye gerek olmadığını ifade etti.

"Oy kazanmayı düşünüyorsa hiç düşünmesin"

Kılıçdaroğlu, yapıtın siyasete alet edilmesi ve "burayı cami olarak açarsam oy kazanırım" düşüncesine sahip olunması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hiç düşünmemesi gerektiğini ve hemen kararnameyi imzalaması gerektiğini kaydetti.

"Ayasofya'yı da ibadete açsın" diyen Kılıçdaroğlu, bunun çok "basit" olduğunu söyledi. 

"Gündeme getirmek bile gereksiz"

Kılıçdaroğlu, kararnamenin hazırlanmasıyla sıkıntının çözüme kavuşacağını vurgulayarak, bu kadar "basit" bir meseleyi gündeme getirmenin gereksiz olduğunu vurguladı.

CHP lideri, Ayasofya'nın bir kararnamede müze yapıldığını, başka bir kararnamede yine cami olarak açılabileceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)