Kılıçdaroğlu: "1 hafta karanlıkta kalacağız!"

Faturasını ödemediği için evinin elektriği kesilen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bir hafta karanlıkta kalacağız, faturayı bir hafta sonra ödeyeceğiz, burada mühim olan şey, problemi geniş kitlelere duyurmaktı" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 22.04.2022, 17:34 22.04.2022, 17:37
Kılıçdaroğlu: "1 hafta karanlıkta kalacağız!"

Şubat ayında yaptığı açıklamada, elektrik zamları geri çekilinceye kadar elektrik faturasını ödemeyeceğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi.

“Milyonların sesi olmak istedik”

Dün akşam saat 21.00'de sosyal medya hesaplarından eşiyle beraber canlı yayın yapan Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili bu sabah açıklamalarda bulundu.

Bu durumun kitlesel değil bireysel bir eylem olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bu bir direniş, 4 milyon insan için yapılan bir direniş. Karanlıkta kalan milyonlarca insanın sesi olmak istiyoruz" sözlerini kullandı.

Bir televizyon programında açıklamalarda bulunan CHP lideri, "4 milyon hanenin elektriği yok, kesildi. Onların derdine derman olmak ve problemlerini geniş kitlelere duyurabilmek adına, ekonomi politikalarının Türkiye'ye nasıl felaketleri getirdiğine işaret etmek için tüm bunları yaptım" dedi.

Kılıçdaroğlu, milletvekili olduğunu ve faturasını ödeyebilecek mali duruma sahip olduğunu aktarırken, "Elektrik faturasını ödeyemeyen milyonlarca insanın sesi olmaya çalıştım. Milyonların sesini bütün ülkeye ve dünyaya duyurmaya çalıştım. Evlerde elektrik yokken koltuklarında oturan 5’li çetenin bunu bilmesi gerek, saray sosyetesinin bilmesi gerek" sözlerini kullandı.

“Hâlâ anlayamadılar”

Faturasını bir hafta ödeyeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Önemli olan problemi geniş kitlelere yaymaktı. Elektrik borcu bulunan kişilerin faturalarını bazı insanlar ödeyebilir. AK Parti’ye yakın arkadaşlar, elektrik faturanızı ödeyelim diyerek ucuz kahramanlık peşindeler. Ne yaptığımı henüz kavrayamamışlar, niçin bunu yaptığımı anlayamadılar. Ben faturamı öderim. Benim için düşük bir rakam. Fakat o elektrik faturasını ödeyemeyen milyonlarca insan var. Haberleri yok."

Yorumlar (0)