Kıbrıs’ta 6,4 büyüklüğünde deprem oldu, Konya sallandı 

Kıbrıs açıklarında Türkiye saati ile 04.07 sularında meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem, Türkiye’nin Akdeniz, Ege, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu’daki pek çok şehrinden hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar, sosyal medya üzerinden depremin nerelerde hissedildiğini yazmaya başladı. Sosyal medyada yazılanlara göre Akdeniz’de, Kıbrıs açıklarındaki deprem Konya’ya kadar olan şehirlerin çoğunda hissedildi. 

GÜNDEM 11.01.2022, 07:58 11.01.2022, 11:59
Kıbrıs’ta 6,4 büyüklüğünde deprem oldu, Konya sallandı 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından bildirilen habere göre Akdeniz’de, Kıbrıs Adası açıklarında büyük çaplı bir deprem meydana geldi. Adanın güneybatısında meydana gelen 6,4’lük deprem saat 04.07 sularında gerçekleşti.  



Anamur'a 134 km uzaklıkta meydana geldi 

Deniz yüzeyinden 5,06 kilometre kadar derinlikte olan depremin merkez üssü, Mersin Anamur’un 134 kilometre açığı olarak belirtildi. AFAD, Anamur ilçesi açıklarında meydana gelen deprem sonrasında Kıbrıs Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile iş birliği halinde olduklarını ve herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığını açıkladı. 

Deprem sonrasında binlerce Türkiye vatandaşı sosyal medyadan güncel hallerini bildirdi. Yazılan tweetlere göre deprem, Mersin’den Konya’ya kadar olan şehirlerin hemen hepsinde hissedildi.  



“Tüm ülkede hissedildi” 

Deprem sonrasında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, depremin Baf açıklarında KKTC saati ile 03.07’de meydana geldiğini ve tüm ülkede hissedildiğini aktardı. 

Yorumlar (0)