Kıbrıs Türkleri, Rumları İstiklal Marşı ile karşıladı!

Irkçı Rumlar, Derinya Sınır Kapısı'nda bir araya gelerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafına yürümeye başladı. Bunun üzerine Kıbrıs Türkleri, onları İstiklal Marşı ile karşıladı. 

GÜNDEM 12.10.2020, 12:53 12.10.2020, 13:03
Kıbrıs Türkleri, Rumları İstiklal Marşı ile karşıladı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) dün Cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleştirilmişti. 

Bunun üzerine ırkçı Rumlar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) bulunan Derinya Sınır Kapısı'nda bir araya geldi. Vandallık yaparak ara bölgeye meşaleler fırlatan ırkçı Rumlar, yangın çıkmasına neden oldu. 

Ellerinde Yunanistan bayrakları tuttukları görülen ırkçı Rumlar, "Kıbrıs Adası Yunan'dır" diyerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafına yürümeye başladı.

Askerlerin ve polis ekiplerinin aldıkları yoğun güvenlik tedbirleri, ciddi bir olay yaşanmasının önüne geçmiş oldu. 

Kıbrıs Türkleri de söz konusu olayı haber alır almaz Derinya Sınır Kapısı'na koştu. Türk bayrakları tutan Kıbrıs Türklerinin, İstiklal Marşı okudukları fark edildi. 

Ne olmuştu?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) dün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde; Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, yüzde 32,34'lük oy oranı ile birinci sırada yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yüzde 29,84'lük oy oranı ile seçimleri ikinci sırada tamamlarken, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman da yüzde 21,67'lik oy oranı ile üçüncü sırada yer almıştı.

Söz konusu seçimlerde hiçbir aday, yüzde 50'nin üstünde oy alamamıştı. Bu nedenle cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalmıştı. İkinci turun 18 Ekim günü gerçekleştirileceği bildirilmişti.

Yorumlar (0)