Kıbrıs Kahramanı Rauf Denktaş anılıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olan "Kıbrıs Millî Mücadele Kahramanı" Rauf Denktaş, vefatının 8. yıl dönümünde anılıyor.

GÜNDEM 13.01.2020, 10:47 13.01.2020, 17:41

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olan Rauf Denktaş, vefatının 8. yılında anılıyor.  Rauf Denktaş, KKTC’de bugün yapılacak törenle anılacak. Anma töreni KKTC’de 10.10 ila 24.00 arasında yapılacak, tüm resmi kurum ve kuruluşların bina bahçelerinde bayraklar yarıya indirilecek.

Denktaş’ı anma töreni için Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) önünde Lefkoşa'da saat 10.00’da toplanılacak.

Çelenklerin TMT anıtına koyulmasıyla başlatılan tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesiyle sürecek. Yıldönümü Anıt Özel Defteri’nin imzalanması, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın konuşması, TMT Anıtı önünde yapılacak saygı duruşuyla sonlandırılacak.

Tören, Türk Maarif Koleji Korosu’nun besteleri ve Oratoryo sunumlarının ardından yapılacak törenle sona erecek.

Banka denetçisi sıfatıyla Kıbrıs mücadelesine Anavatan Türkiye'den destek olmak için gelen TMT eğitmenleri, EOKA'nın saldırılarına karşılık verilmesini sağlayan, Kuzey Kıbrıs'ta birçok köyün basılmasının ve insanların katledilmesinin önüne geçen örgüt olarak biliniyor

Milli Kahraman Rauf Denktaş

İkinci Dünya Savaşının ardından Kıbrıs’ta Rumların yeniden Enosis (Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlanması) faaliyetlerini canlandırması karşısında Dr. Fazıl Küçük ile birlikte bir avuç Türk, "Aman Kıbrıs Girit olmasın” direniş seslerini anavatanları Türkiye’ye duyurmuştur.

Kıbrıs mücadelesi kahramanlarından birisi de o zaman yirmili yaşlarda olan Rauf Raif Denktaş olmuş, Kıbrıs’tan duyurulan ses Torosları aşarak Türkiye Cumhuriyeti’nde yankı bulmuştur.

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf  Denktaş (1924 – 2012)

Denktaş, Kıbrıs millî davasının yürütülmesinin her adımında etkili olmuştur. 1973’de bu millî davanın bayraktarlığını Dr. Küçük’ten devralmış, Millî Dava’nın kahramanı haline gelmiştir. "Dava"nın gelişmeleri içinde Sayın Denktaş, halkının ve Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle önderlik rolünü oynamış, adını devlet kuran "Türk Millî Kahramanı" olarak tarihe kazımıştır.

Habernediyor.com

Yorumlar (0)