"Keşmir sorununun barışçıl yollarla çözülmesini istiyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, "Türkiye, Keşmir sorununun Pakistan ve Hindistan arasında diyalog yolu ile Keşmirli kardeşlerimizin beklentileri gözetilerek çözülmesinden yanadır. Keşmir sorununun barışçıl yollarla çözülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 14.02.2020, 16:40 14.02.2020, 16:54
"Keşmir sorununun barışçıl yollarla çözülmesini istiyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan Başbakanı İmran Han, İslamabad'da ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin her zaman Pakistan'ın yanında yer alacağını kaydederek, "Barış Pınarı Harekâtı'na Pakistan güçlü destek verdi. Pakistan'da FETÖ'ye ait okulların devredilmesi önemli. Bu vesileyle terör örgütü FETÖ'nün Pakistan'daki yapılanmasına karşı alınan önlemlerle ilgili teşekkür ediyorum. " dedi.

Keşmir sorununa değinen Erdoğan, "Devletimiz ve milletimiz dün olduğu gibi bugün de Keşmir halkı ile dayanışma içindedir. Türkiye, Keşmir sorununun Pakistan ve Hindistan arasında diyalog yolu ile Keşmirli kardeşlerimizin beklentileri gözetilerek çözülmesinden yanadır. Keşmir sorununun barışçıl yollarla çözülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İmran Han: Keşmirliler açık hava hapishanesinde yaşıyor

Pakistan Başbakanı İmran Han, "Şu anda Suriye'de size (Türkiye'ye) saldırılar yapılmaktadır. Bu konuda Pakistan her zaman yanınızda olacaktır." diye konuştu.

8 milyon Keşmirli'nin açık hava hapishanesinde yaşadığını aktaran İmran Han, "Keşmir hakkında söyledikleri için Sayın Erdoğan'a teşekkür ediyorum." dedi.

İmran Han, "Pakistan olarak, Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Türkiye, turizm ve inşaat alanında çok başarılı bir ülke." diye ekledi. 

Yorumlar (0)