Kentin otoparkında onlarca araç çamura gömüldü

15 Mart günü Şanlıurfa'da meydana gelen sel sonucunda suyla dolan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi yanında bulunan kapalı otoparkta, su tahliye faaliyetleri sürüyor.

GÜNDEM 17.03.2023, 17:15 17.03.2023, 17:39
Kentin otoparkında onlarca araç çamura gömüldü

Şiddetli sağanağın sonrasında dere taşkınlarının yaşanması sonucunda Şanlıurfa’da temizlik faaliyetleri devam ediyor. Selin etkisini gösterdiği bölgelerden Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nin yan tarafındaki kapalı otoparka dolan suyun büyük bir kısmı tahliye edildi.

Otopark balçıkla doldu

Yarım metre kadar balçık tabakası bulunan otopark içerisinde yürümekte bile zorluk yaşanıyor. Pompalarla gerçekleştirilen tahliye işlemlerini izleyen araç sahipleri de otopark içerisinde ulaşamadıkları araçlarını inceliyor.

Birbirlerinin üzerine çıkan, çamurla kaplanan ve yer değiştiren otomobillerin, temizliğin bitirilmesinin sonrasında çekicilerle otoparktan çıkarılacağı ifade edildi.

“8 dakikada suyla doldu”

Otoparkta aracı olan Kadir Özer yaşananları şu şekilde anlattı: "Büyük bir deprem yaşadık, daha sonra ikinci bir felaket daha yaşadık. Yaklaşık 8 dakika içerisinde bu tesisin tamamı suyla doldu. Burada çalışan otoparkçılar kendilerini zor kurtardı. Burada yetkililer inceleme sağladı. Gereken desteğin sağlanacağını ve mağduriyetin giderileceği ifade edildi. AFAD, belediye ve komşu kentlerden gelen ekiplerle beraber çalışmalar sürüyor. Sonucu görüyorsunuz, sel hiçbir şey görmüyor."

Yorumlar (0)