Kendini gebertemeden polis yakaladı!

Bölücü terör örgütü PKK'nın sabotajcısı olarak Turuncu kategoride aranan "Baver-Çektar" kod adlı terörist, üzerindeki el bombasıyla intihar eylemi düzenlemek isterken engellenerek canlı yakalandı.

GÜNDEM 23.09.2020, 15:20 24.09.2020, 14:53
Kendini gebertemeden polis yakaladı!

Erzincan polisi tarafından organize edilen operasyonda, bölücü terör örgütü PKK'nın sabotajcısı olarak Turuncu kategoride 1 milyon lira ödülle aranan "Baver-Çektar" kod adlı terörist A.H, Amasya'da üzerindeki el bombasını kullanarak intihar eylemi düzenlemek isterken etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı. Erzincan'a getirilen 33 yaşındaki terörist A.H. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Erzincan Valiliği koordinesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında istihbari araştırma yapan Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi polisleri, Tunceli ve Erzincan kırsalında bölücü terör örgütü PKK adına 10 yılı aşkın süredir sabotaj eylemleri planlayıp düzenleyen ve Turuncu ketegoride 1 milyon lira ödülle aranan Baver-Çektar kod adlı 33 yaşındaki terörist A.H'nin kara yolunu kullanarak İstanbul'a gitmek üzere yola çıktığını tespit etti.

Erzincan polisi ivedilikle Şanlıurfa ve Amasya polisiyle irtibata geçti ve operasyon için düğmeye bastı.

Teknik ve fizikî olarak takip edilen terörist A.H, uygun zaman olduğu değerlendirildiği bir anda baskınla Amasya'da yakalandı. Yakalandığı anda üzerindeki el bombasını çekerek intihar eylemi gerçekleştirmek isteyen terörist A.H, kahraman polisler tarafından etkisiz duruma getirilip kelepçelendi.

A.H'nin üzerindeki el bombası dışında 2 adet sahte kimlik ele geçirildi. Ekipler ayrıca Erzincan kırsalında araziye gömdüğü uzun namlulu silahı da buldu.

Sabotaj eğitimi vermek için İstanbul'a gidiyordu

Gözaltına alınan A.H. isimli terörist Erzincan'a getirildi ve Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde sorguya alındı. Alçak terörist A.H'nin, İstanbul'a gitme sebebini de öğrenen polis ekipleri, soruşturmanın bir kanadını bu yönde ilerletme kararı aldı. A.H'nin Erzincan ve Tunceli kırsalında eylem planlamak ve icra etmek dışında İstanbul'a sabotaj eğitimi vermek için gittiği belirlendi.

Bölücü terör örgütü PKK adına Tunceli ve Erzincan kırsallarında sorumlu düzeyde terör eylemleri gerçekleştirdiği tespit edilen terörist A.H'nin, bu iki ilde birçok EYP (el yapımı patlayıcı) ile saldırı eylemi planladığı ve gerçekleştirilen bu eylemlerin faili olduğu belirlendi.

Emniyet'teki işlemlerinin ardından Erzincan'da adliyeye çıkarılan PKK'nın sabotajcısı A.H, Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulandıktan sonra çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis ekiplerinin terörist A.H'den aldıkları bilgiler de dâhil olmak üzere edinilen istihbari bilgiler doğrultusunda operasyonu genişlettiği, A.H'ye yardım ve yataklık edenlerin isimlerine de ulaşıldığı kaydedildi.

Yorumlar (0)