Kendini arayan adamdan sonra, kendini arayan katil vakası

2014 yılında Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde cinayete kurban giden Cemal Uzun’un katilini aramak için dönemin Cumhurbaşkanı’ndan yardım isteyen, sonra da Müge Anlı’nın programına çıkan kardeşin katil olduğu ortaya çıktı

GÜNDEM 15.10.2021, 13:37 16.10.2021, 11:03
Kendini arayan adamdan sonra, kendini arayan katil vakası

Alınan bilgiye göre, Kayseri’nin Palas Kasabası’nda bundan 7 sene önce yaşanan olayda, Cemal Uzun tüfekle vurularak öldürülmüş, saldırıda kızı A.U. ise bıçaklanarak ağır yaralanmıştı. Bir süre sonra konuyla ilgili basına konuşan aile, evin içine maskeli birinin girerek Cemal Uzun’u öldürdüğünü sonra da ziynet eşyalarını da çalarak evi terk ettiğini söyledi.

O dönemde Müge Anlı’nın programına da çıkan aile, günlerce canlı yayında katili aradı. 7 yıl sonra Cinayet Büro Amirliği yetkilileri dosyayı tekrar ele alarak olay üzerinde çalışmalara başladı.

Çelişkili ifadeler sonuca ulaştırdı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler konu ile ilgili olarak özel bir ekip oluşturdu. 6 aylık bir süre boyunca olayın yaşandığı kasabada hem fiziki hem de teknik takip yapan dedektifler, olay tarihinde alınan ifadeleri tekrar incelediğinde aile üyelerinin ifadelerinde aşırı şekilde çelişkiler bulunduğunu belirledi. Yapılan çalışmaların sonucun da kurban Cemal Uzun’un aile içindeki bir kavganın ardından kardeşi Nuri Uzun tarafından tüfekle vurularak hayatını kaybettiği anlaşıldı. Bu gelişmenin ardından maktülün kardeşi katil zanlısı Nuri Uzun, kendi eşi ve maktulün eşi gözaltına alındı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Müge Anlı’dan da yardım istemiş

 Detaylı araştırmalar sonucu katil olduğu anlaşılan kardeş Nuri Uzun bundan 7 yıl önce olayın hemen ardından verdiği bir demeçte, “Kardeşim öleli 2 hafta oldu. Katil bulunsun. Kimse bir şey yapmıyor. En kısa zamanda failin bulunmasını istiyoruz. Tüm köylü olaydan dolayı çok tedirgin. Acilen yakalanması şart” şeklinde açıklama yaptığı tespit edildi. Ayrıca katil kardeşin günlerce Müge Anlı’nın programına katılarak katili aradığı anlaşıldı.

Yorumlar (0)