"Kendi oyunumuzu yazma vakti gelmiştir"

Erdoğan, "Coğrafyamızda yüzyıllar boyunca oynanan tüm oyunları artık çöpe atma, kendi oyunumuzu yazma, sergileme ve yönetme zamanı gelmiştir." dedi.

GÜNDEM 12.03.2023, 20:45 13.03.2023, 16:14
"Kendi oyunumuzu yazma vakti gelmiştir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'a bağlı Samandağ ilçesinde yer alan Afet Koordinasyon Merkezi'nde konuştu.

"Bir sene içerisinde bitireceğiz"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar, şunlar:

"Deprem bölgesinin genişliğine ve yıkımın şiddetine karşın milletin ve devletin olanaklarının tamamının afet bölgesi için seferber edildiğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Deprem bölgesinde acil gereksinim olan 75 bin köy evinin ve 244 bin konutun inşasını bir sene içerisinde bitirecek planlamayla yolumuza devam ediyor olacağız.

Coğrafyamızda yüzyıllar boyunca oynanan tüm oyunları artık çöpe atma, kendi oyunumuzu yazma, sergileme ve yönetme zamanı gelmiştir.

İlk yüzyılını geride bıraktığımız Türkiye Cumhuriyeti'nin bize sunduğu refah, huzur ve güven çatısına çok daha sıkı bir şekilde sahip çıkmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılını, düşlerimizin peşinde giderek, programlarımızı uygulayarak, vizyonumuzu inşa ederek 'Türkiye Yüzyılı' haline getirmekte çok kararlıyız."


"650 bin konut yapmamız lazım"

Öte yandan Erdoğan, Hatay’a bağlı Defne ilçesinde yer alan Konteyner Sahra Hastanesini ziyarette bulunduktan sonra da konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Hem ziyaretlerimizle hem gözümüzle hem kalbimizle Hatay'ın yanında olmaya devam edeceğiz. 

Afet bölgesinde toplam 650 bin konut yapmamız lazım. İhya ve inşa çalışmalarıyla bu büyük afetin kentlerimizdeki izlerini tamemen sileceğiz.

Fesat ve fitne peşinde olanlara asla kulak vermeyin. Birliğimizi bozarak bizi deprem yaralarını sarma çalışmalarından uzaklaştırmak isteyenlere asla fırsat vermeyin."


"4 bin konteyner daha gönderecekler"

Erdoğan, Hatay'da Türkiye-Katar Kardeşlik Konteyner Kenti'nde inceleme yaptıktan sonra konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Katar 10 bin konteyner sözü verdi ve peyderpey naklediyorlar. 1.000 tanesi geldi, 4 bin tanesi yolda, bir ay içerisinde 10 bine tamamlanacak.

Evi kullanılamaz hale gelen veyahut yıkılan hiçbir yurttaşımızın mağduriyetine meydan vermeden, herkesi huzurlu, güvenli, sağlam yuvalarına kavuşturuyor olacağız. Bir sene sonra burada sizlerle kalıcı yuvalarınızın tesliminde buluştuğumuzda bu sözlerimin hepsinin bir bir hayata geçtiğini hep birlikte göreceğiz."

Yorumlar (0)