Kemal Kılıçdaroğlu gözyaşlarını tutamadı!

Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin bir soru alan Kemal Kılıçdaroğlu, oğlunun 'Babam ile gurur duyuyorum' cümlesinden çok etkilendiğini ifade etti ve çok duygulandığı için konuşmasına devam edemeyeceğini söyledi.

GÜNDEM 17.06.2022, 12:54
Kemal Kılıçdaroğlu gözyaşlarını tutamadı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmail Küçükkaya'nın programına konuk oldu ve merak edilen soruları yanıtladı. Küçükkaya'nın Kılıçdaroğlu'na yönelttiği bir soru da parti bünyesinde yaptığı 'Adalet Yürüyüşü' oldu.

Kılıçdaroğlu’nu derin bir şekilde iç çektiren olay ne?

Küçükkaya'nın "Bu hafta haberleri hazırlarken fazla duygulandınız. Bahsettiğim konu Adalet Yürüyüşü. Ne oldu o yürüyüşte?" sorusunu sorması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, önce derin bir iç çekti sonra kelimeleri güçlükle toparlamaya çalıştı.

"Fazla duygulandığım bir konu"

Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen soru üzerine, "Bu konu benim fazla duygulandığım bir konudur. Aldığım karar sıradan bir karar değildi o, yürüyüş de sıradan bir yürüyüş değildi. Toplumumuzun adalete ve birlikte yaşamaya çok fazla ihtiyacı var, baskıya değil, şiddete değil, teröre değil, bu milletin kardeşliğe ve bir arada yaşamaya ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

"Yürüyüşü yalnız başıma yapacağımı söyledim"

Yürüyüşü yalnız yapmak istediğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ben o yürüyüşü yaparken yalnız başıma yapacağımı dile getirdim. İlk yürüyüş akşamdı, Ankara'ya henüz daha çıkmamıştık. Yatacak yer bile zor buldum. Benim eve gitmemi istediler fakat gitmedim. 'Hayır, olmaz' dedim yürüyüşe bir kere başladık, devam edeceğiz" dedi.

"Babam ile gurur duyuyorum"

Yaşadıkları karşısında duygulandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "İstanbul’a geldiğimde yanımda milyonlarca vatandaş ve oğlum vardı. Gazeteciler oğluma soru sorunca o da 'babam ile gurur duyuyorum' diye söyledi. İsmail Bey istersen bu konuyu geçelim..." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar (0)