Kazı kazan talihlisi, oğlunun dikkati sayesinde çöpe attığı 200 bin lirasını kurtardı

Tokat’ta yaşanan olayda şansını denemek isteyen bir kişi kazı-kartı satın aldı. Kartını kazıyıp bir şey çıkmadığını sanarak çöpe attı. Ancak oğlu çöpteki karta dikkatli baktığında 200 bin liralık bir ikramiye isabet ettiğini gördü. 24 yaşındaki gencin dikkati sayesinde aile büyük sevinç yaşadı.

GÜNDEM 13.10.2021, 17:02 14.10.2021, 17:48
Kazı kazan talihlisi, oğlunun dikkati sayesinde çöpe attığı 200 bin lirasını kurtardı

Tokat’ta hayatını kendi işletmesi olan pastanede çalışarak kazanan 48 yaşındaki İlyas Aydınoğlu, 10 lira karşılığında 2 adet kazı-kartı aldı. İş yerinde kartı kazıyan Aydınoğlu, kartta çıkan ikramiyeyi fark etmeyerek çöpe attı. Ancak 24 yaşındaki oğlu Mustafa Aydınoğlu babasının çöpe attığı kartı alıp kontrol etmek istedi. Karta dikkatli baktığında ise gözlerine inanamadı. Çünkü büyük ikramiye tam da karşısında duruyordu. Genç babasına müjdeyi verdiğinde evde büyük bir sevinç yaşandı.

“Önemsemediğim için bakmadım”

 Kazı-kazan talihlisi İlyas Aydınoğlu, en son 10 sene önce şansını denediğini tamamen tesadüf olarak kartı aldığını belirtti. Aldığı kupona iyice bakmadan çöpe attığını söyleyen Aydınoğlu, “Oğlum çöpte kartı görünce bakmak istemiş. Sonra beni arayarak “baba o karta para var, niye attın?” diye sordu. “Bende ne saçmalıyorsun ne çıktı?” diye cevap verdim. Sonra baktım ki doğruymuş. Büfeye gittim onlar da onay verdi. Çok önemsemediğim için kupona doğru düzgün bakmadım, o yüzden de fark etmedim. Bana çok sürpriz oldu” açıklamasını yaptı. Aydınoğlu, ikramiyeyi iş yerini büyütmek için değerlendireceğini ifade etti.

 Kuponunu satan büfe işletmecisi de, bir ay içinde ikinci kez Tokat’a 200 bin lira ikramiye çıktığını vurguladı.

Yorumlar (0)