Kazdağları'nda çıkan orman yangını söndürülemiyor

Balıkesir'e bağlı Edremit ilçesinde, Kazdağları Milli Parkı'nda meydana gelen orman yangınına karadan ve havadan müdahale eden ekipler, alevleri kontrol altına almakta zorluk yaşıyor.

GÜNDEM 23.08.2021, 12:03 24.08.2021, 07:31
Kazdağları'nda çıkan orman yangını söndürülemiyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Kazdağları'nda iki farklı noktada meydana gelen orman yangınına müdahale sürüyor. Yangında ikinci güne girilirken şiddetli rüzgar sebebiyle alevler kontrol atlına alınamıyor.

Yangınla mücadele devam ediyor

Kazdağları'nın eteklerinde Güre ve Kızılkeçili Mahallesi Kavurmacılar mevkii çevresindeki ormanlık alanda bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Yükselen dumanı fark eden mahalleli, hemen itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine ihbar üzerine gelen Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, karadan çok sayıda arazöz, havadan 3 helikopter ve ilk müdahale aracıyla yangına müdahale etmeye başlamıştı. Yerleşim alanlarına uzak ancak kuvvetli rüzgarın yaşandığı bölgede yangınla mücadele akşam saatlerine kadar havadan ve karadan devam etti. Havanın kararması ile birlikte hava müdahalesinde azalmaya gidildi.



Bembeyaz dumanlar dağları kapladı

Dün, hava kararana kadar 17 helikopter, 4 uçak, 38 arazöz, 14 su ikmal aracı ve 250 personel müdahale etmişti. Gece boyunca da karadan müdahale devam ettirildi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte dağların tekrar beyaz dumanlarla kapladığı görüldü. Ekipler, sabahın ilk saatleriyle yangına, havadan müdahale etmeye başladı. Bölgede şu anda rüzgar bulunmaması ise ekiplerin lehine olarak görülüyor.

























Yorumlar (0)