Kaza kırıma uğrayan uçakta vefat eden 5 Rus, törenle memleketine uğurlandı 

Kahramanmaraş’ta kaza kırıma uğrayan yangın söndürme uçağında vefat eden 5 Rus mürettebat, Adana Havalimanı’nda düzenlenen tören sonrasında Rusya’ya gönderildi. 

GÜNDEM 16.08.2021, 09:45
Kaza kırıma uğrayan uçakta vefat eden 5 Rus, törenle memleketine uğurlandı 

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Adana’daki yangını söndürmesi için Rusya’dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağı, Kahramanmaraş’taki ormanlık alanda kaza kırıma uğramıştı. Bölgeye kısa sürede sevk edilen çok sayıda ekip, uçak içerisinden 3 Türk ve 5 Rus mürettebatın cansız bedenini çıkarmıştı.  



Türk mürettebat, memleketlerine uğurlandı 

Yangın söndürme uçağı içerisinde bulunan 3 Türk mürettebatın naaşları memleketlerine uğurlandı. 5 Rus mürettebat mensubu Kaptan Pilot Evgenii Kuznetsov, Radyo Operatörü Nıkolai Omelchenko, 2. Pilot Vıladıslav Berkutov, Navigatör Vadim Karasev ve Teknisyen Lurii Chuborov’un cenazeleri ise Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. 

Kurum’da işlemleri tamamlanan cenazeler, gece saatlerinde Adana Havalimanı’na gönderildi. Havalimanı’nda düzenlenen askeri törene Adana Valisi Süleyman Elban, Osman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ile Rus ve Türk askeri heyetleri katıldı. 



Uçağın düşme sebebi henüz bilinmiyor 

Tören sırasında konuşma yapan Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, yangın söndürme uçağının ikinci kez suyu bıraktıktan sonra su ikmali için dönüşe geçtiğini ve bu sırada düştüğünü aktardı. Uçağın kesin düşme nedeninin henüz bilinmediğini belirten Özkaya, vefat eden personellerin ailelerine başsağlığı diledi. 

Törenin ardından 5 Rus askeri uçak ile Rusya’ya gönderildi. 



Yorumlar (0)