Kayseri’deki 4.9’luk deprem, İç Anadolu'yu uyutmadı

Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde meydana gelen 4.9’luk deprem, tüm ilçelerden ve çevre illerden hissedildi. Vatandaşların bir kısmı soğuk havaya rağmen geceyi dışarıda geçirdi. 02.28’de meydana gelen deprem 23,75 kilometre derinlikte gerçekleşti. 

GÜNDEM 18.01.2022, 08:25 18.01.2022, 12:04
Kayseri’deki 4.9’luk deprem, İç Anadolu'yu uyutmadı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde 02.28’de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 23,75 kilometre derinliğinde olması sebebiyle şiddetli şekilde hissedilen deprem hem Kayseri halkını hem de çevre illerin sakinlerini gece boyunca uyutmadı. 

Soğuğa rağmen dışarıda beklediler 

Dondurucu soğuğa karşı vatandaşlar deprem sonrasında soluğu sokaklarda aldı. Bir müddet sokakta bekledikten sonra ise içeri girdiler. Ancak bir kesim sokakta, araçta sabahlamayı tercih etti.

Deprem sonrasında açıklamalarda bulunan AFAD, herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığını ancak ekiplerin saha tarama çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. 



Kandilli, açıklamasını düzenledi 

Depremi ilk açıklayan kurum olan Kandilli Rasathanesi, büyüklüğü 5.1 olarak bildirdi ancak daha sonra değiştirerek 4.9’e indirdi.  



Kayseri Valisi: “Sahadayız” 

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç deprem sonrasında olumsuz ihbarın gelmediğini yineleyerek tüm ekiplerin sahada bulunduğunu dile getirdi.  



Bir ahırın duvarı yıkıldı 

Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım ise depremin şiddetli olduğunu ancak ilçelerinde yalnızca bir ahırın duvarının yıkıldığı bilgisini aldıklarını belirtti: “Polis, jandarma, kaymakamla irtibat halindeyiz. Mahalle muhtarlarımız sahada tarama çalışmasındalar. Yalnız bir ahırın duvarının yıkıldığı bilgisini aldık. Ciddi bir hasar bulunmuyor.” 

Yorumlar (0)