Kaymakamlık ve belediye arasında mücadele devam ediyor!

Rize'nin Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, kaymakamlık tarafından kurs ve park adımlarında engellendiklerini iddia ediyor. Kaymakam Muhammet Emre Canpolat, ayrımcılığın söz konusu olmadığını belirterek belediyeye tepki gösterdi. 

GÜNDEM 09.12.2019, 10:51
Kaymakamlık ve belediye arasında mücadele devam ediyor!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Rize'de kazandığı tek ilçe olan Fındıklı'da kaymakamlık ve belediye arasında park ismiyle başlayan mücadele, kurs hizmeti ile sürüyor.

Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberinde, söz konusu mücadelenin 31 Mart günü seçilen CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu'nun Millet Bahçesi Parkı'nın adını 100. Yıl Atatürk Parkı olarak değiştirmesiyle başladığı ifade edildi. 

Kaymakamlık, parkın ismine "kamu yararı görülmemesini" gerekçe olarak göstererek onay vermedi. Belediye, tabelayı indirmeyeceğini açıklayarak yargıya başvurdu.

Dil kursu da kabul edilmedi

Belediye, daha sonra belediye okullarda ücretsiz dil kursu açmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Bu talep, kaymakamlık tarafından ihtiyaç olmaması gerekçesi ile kabul edilmedi.   Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, ücretsiz kreş için yer tahsis edilmediğini ve bisiklet yoluna da izin çıkmadığını ileri sürdü. 

En son Fındıklı Belediyesi, 9-10-11 ve 12. sınıfta okuyan öğrencilere bir internet sitesi üzerinden ücretsiz e-dershane hizmeti sunmak istedi. Başkan Çervatoğlu, siteye giriş şifresi dağıtmak ve sisteme ilişkin bilgi sunmak üzere bir sosyoloğu görevlendirdi. Çervatoğlu, 27 Kasım günü kaymakamlığa başvuruda bulundu ancak kaymakamlık, bu isteği 2 Aralık günü reddetti. Gerekçe olarak hizmet sunulabilmesi için belediyenin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile protokol imzalaması, hizmetin içeriği, tarafların yükümlülükleri, internet sitesinin güvenliği konularının belirtilmesi gerektiği gösterildi. 

"Ayrımcılık yapmak gibi bir hadsizlik olur mu?"

Kaymakam Muhammet Emre Canpolat, e-dershane için izin alınmadan ve protokol hazırlanmadan uygulamaya geçilmek istendiğini ileri sürerek, şu ifadeleri kullandı:

"Belediye, eğitim hizmetinin içeriği hakkında bilgi vermeden 'Eğitim hizmeti vereceğim' diyor. Vereceksiniz de, önce MEB'e anlatın, aranızda protokol oluşturun. Müfredata uygun mu, nereden bileyim? Bu hususu bilmeden nasıl imza atabilirim? Belediye altyapısı olmadığı halde "Kurs vereceğim' diyor. Yasalar belediyeye böyle bir yetki vermemiş. Mesele, Lazca ve Hemşince eğitimle ilgili değil. Öyle olsa, ben neden şu an Lazca öğreneyim?"

Siyasi bir kurum olmadıklarını kaydeden Canpolat, "Belediye seçimle işbaşına gelmiştir. Vatandaşın tercihini sorgulamayız. Ayrımcılık yapmak gibi bir hadsizlik olur mu?" diyerek tepki gösterdi. 

"Kurumlar bizi engellemek için yarışır hale geldi"

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu ise gençlerin eğitimine destek vermek istediklerini vurgulayarak, "Fakat kurumlar bizi engellemek amacıyla yarışır hale geldi. Eğitim kalitesinin yükselmesini neden istemezsiniz? Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde değil miyiz? Bu protokoller birçok il ve ilçelerde belediyeleriyle yapılırken, bizimle neden yapılmaz? Geldiğimiz günden beri kurs, bakımevi ve kreş açmak, sosyal tesis yapmak, parka 100. Yıl Atatürk Parkı adı vermek suç oldu. Neden? CHP'li olduğumuzdan olabilir mi?" diye konuştu.
 

Yorumlar (0)