Kayıp balıkçılar 30 tekneyle aranıyor

İstanbul Kilyos açıklarında batan balıkçı teknesinde olan ve hâlâ bulunamayan 2 kişi için arama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara 30 balıkçı teknesi de gönüllü katılım sağlıyor.

GÜNDEM 13.01.2020, 19:13
Kayıp balıkçılar 30 tekneyle aranıyor

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişi yakınlarındaki Kilyos açıklarında 10 Ocak Cuma günü batan balıkçı teknesindeki kaybolan 2 balıkçıyı arama çalışmaları sürüyor.

Glard-2 adındaki Rus tankeriyle çarpışan balıkçı teknesinin 6 kişilik mürettebatından 3 kişi sağ kurtulmuştu, 3 kişi ise aranıyordu. Arama-kurtarma çalışmalarının 2. gününde 3 kayıp arasından Türkmenistan uyruklu bir kişinin cansız bedeni bulunmuştu.

30 civarı balıkçı gönüllü katıldı

Çalışmaların 4. gününde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalara yaklaşık 30 balıkçı teknesi de gönüllü olarak katılım sağladı. Balıkçılar, balık avlamakta kullandıkları derin deniz kepçesi olan trol atarak çalışmalara yardımcı olmaya çalışıyor.

"Böyle hadiseler olduğu zaman birleşebiliyoruz"

2 kayıp balıkçı için yürütülen çalışmalara katılan Kaptan Metin Kurşun, balıkçıların çalışmalara gönüllü katılımı hakkında “Genelde böyle hadiseler olduğu zaman birleşebiliyoruz. Yardımda bulunabiliyoruz. Bu mesleği yapan herkes birbirini uzaktan yakından tanır. Kayıp kişiler de yakın tanıdıklarım oldukları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Gemiden kurtulanlar da çalışmalara katılıyor

Metin Kurşun, İstanbul Boğazı'nın ağzında çok fazla akıntı olduğunu bildikleri için kazanın olduğu yerden ziyade çevresinde arama çalışmaları yaptıklarını belirtti ve "Dün telsizle anons edildi. Bugün için arama yapılacağı herkese söylendi. Sağ olsun herkeste arama çalışmalarına katıldı" diyerek ekledi. Batan gemiden kurtulan Fatih ve Dursun Ali Coşkun da mürettebat üyelerini bulmak için yapılan arama çalışmalarına katılıyor.

Valilik de açıklama yaptı

İstanbul Valiliği de yapılan arama çalışmaları hakkında dün akşam bir basın açıklaması yapmıştı. Açıklamada “Gün boyu yapılan çalışmalarda herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır. Bir Sahil Güvenlik Botu tarafından termal kamera ile su üstü araması yapılmaya devam edilmektedir. Yarın sabah 08.00'dan itibaren; Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 2 bot, 1 dalış timi ve 1 helikopter ve Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 1 bot ile arama kurtarma faaliyetlerine devam edilecektir" ifadeleri kullanılmıştı.

Yorumlar (0)