Kaybolan dağcıları arama çalışmaları Göller Bölgesi'nde yoğunlaştı!

Uludağ’da dün akşam saatlerinde kaybolan Efe Sarp ve Mert Alparslan adlı 2 dağcıyı arama çalışmaları sürüyor. Helikopter desteğinin de yer aldığı arama kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor ancak dağcıların izine henüz rastlanmadı.

GÜNDEM 02.12.2019, 23:52
Kaybolan dağcıları arama çalışmaları Göller Bölgesi'nde yoğunlaştı!

İçişleri Bakanlığının yapmış olduğu açıklamaya göre; 1 Jandarma Asayiş Timi, 1 JAK Timi, 2 Jandarma Özel Harekat ( JÖH) timi, 20 AFAD personeli, 8 AKUT Personeli ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) destek ekiplerinin oluşturduğu 85 kişilik arama kurtarma personeli çalışmalarını sürdürüyor.

85 personelle arandılar

Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) Başkanı Fatih Işık, bölgede 50 metre aralıkla iki ayak izine rastlanıldığını ancak bu izlerin kaybolan 2 dağcıya ait olup olmadığı konusuna net bir bilgiye sahip olunmadığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı kayıp dağcılarla ilgili şu açıklamaları kaydetti:

"Bursa/Osmangazi İlçesi Jandarma Konutanlığı sorumluluk alanında Mert Alparslan ve Efe Sarp adlı 2 dağcının yürüyüş yapmak maksadıyla gittiği Uludağ Bölgesinde kaybolduğu ihbarının alınması üzerine, kayıp dağcıları bulmak üzere hemen arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştır.

Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı ve JAK Timleri tarafından yapılan araştırmada, kayıp dağcılara ait aracın, Uludağ 1.Oteller girişinde, yol kenarında park halinde olduğu tespit edilmiştir.

Söz konusu alanda Jandarma Asayiş Timi, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, AFAD, BURKA ekiplerince gece saatlerine kadar sürdülen aramalarda kayıp dağcılara ulaşılamamıştır.


Arama kurtarma çalışmaları hızla sürüyor.

Uludağ Göller Bölgesinde bügün devam eden arama kurtarma çalışmalarına, 1 Jandarma Asayiş Timi, 1 JAK Timi, 2 Jandarma Özel Harekat ( JÖH) timi, 20 AFAD personeli, 8 AKUT Personeli ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) destek ekipleri olmak üzere toplam 85 personel katılmış, ancak kayıp dağcılara henüz ulaşılamamıştır.

Arama ekiplerine ilave olarak havadan 1 Jandarma helikopteri ile keşif ve arama faaliyetleri devam etmektedir."

“Zirveye doğru yürüyüşe geçiyoruz”

Geçilen son irtibat dağcılardan birinin eşine “Zirveye doğru yürüyüşe geçiyoruz”demesi oldu.

Nasıl kayboldular?

2 dağcı Mert Aparslan ve Efe Sarp, dün sabah saatlerinde İstanbul’dan Uludağ’a tırmanmak üzere gelmişlerdi. Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı’na 100 metre mesafede bir alana 34 SK 2280 plakalı araçlarını park edip, tırmanışa koyulmuşlardı. Zirve tırmanışlarını sürdüren 2 dağcı akşam saatlerinde havanın kararması ve sisin de yoğunlaşmasıyla yollarını kaybettiler.

Aileleri Uludağ tırmanışı yapan 2 dağcıya ulaşamayınca, soluğu jandarma ekiplerini aramakta buldular.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına ara verilmişti

Kar kalınlığının 15 santimetre olduğu ve hava sıcaklığının eksi 3 derece olduğu Uludağ’da, jandarma ve AFAD ekipleri arama çalışmalarına dün gece başladılar ancak bir süre sonra olumsuz hava koşullarından dolayı arama kurtarma çalışmalarına ara verildi.

Bu sabah arama kurtarma çalışmaları yeniden başladı

Bugün sabahının ilk ışıklarıyla arama kurtarma çalışmaları bölgeye gelen AFAD ve jandarma ekipleriyle yeniden başlandı. Sivil kurtarma ekiplerinin de Bursa’dan Uludağ’a doğru yola çıktığı bildirildi. Arama kurtarma çalışmaları hızla sürmeye devam ediyor.

"Biz buraya gidiyoruz"

20 saatten fazla süredir, zor şartlar altında aranan 2 dağcının ailelerine “biz buraya gidiyoruz” diyerek attığı fotoğraf arama kurtarma ekiplerine gösterildi. Dağcının ailesine işaret ettiği bölgenin Göller Bölgesi olduğu arama kurtarma ekiplerince anlaşıldı ve ekipler çalışmalarını bu bölgede de yoğunlaştırdı.

Yorumlar (0)