'Katar’a para istemek için mi geldiniz?' sorusu, Bakan Çavuşoğlu'nu sinirlendirdi

Bir muhabirin, Türkiye ekonomisi ile ilgili sorduğu soruya cevap veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye para göndermesi için değil ikili ilişkileri güçlendirmek için Katar'a geldiklerini ifade etti. 

GÜNDEM 06.12.2021, 15:49 06.12.2021, 15:52
'Katar’a para istemek için mi geldiniz?' sorusu, Bakan Çavuşoğlu'nu sinirlendirdi

Resmi temaslar gerçekleştirmek üzere Katar’a giden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Katar Dışişleri Bakanı Al-Sani ile görüştü.

“Katar’dan yardım istemek için mi geldiniz?”

Görüşmeden sonra iki mevkidaş kameraların ve basın mensuplarının karşısına geçerek ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Karşılıklı açıklamalardan sonra gazetecilerden gelen sorular yanıtlandı.

Bir muhabirin, "Türkiye'nin yaşadığı ekonomik kabus sebebiyle Katar'dan yardım istemek için mi geldiniz?” şeklindeki sorusuna öncelikle Katar Dışişleri Bakanı, şöyle yanıt verdi:

"Türk kardeşlerimiz alacakları tedbirlerle birlikte, bu krizi atlatacak. Türkiye ile ilişkilerimiz oldukça güçlüdür. Desteğimiz sürecek. Türkiye'de Katar'ın yatırımları büyük ve neticeleri oldukça olumlu. Katar’ın, Türkiye'deki yatırımları biliyorsunuz ki oldukça eskiye dayalı. Çok sağlam temeller üzerine kuruldu. Bu geçici bir krizdir. Umarım aşılacaktır." 

“Kurda yaşanan dalgalanma geçici”

Katarlı mevkidaşından sonra konuya ilişkin açıklama yapan Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ekonomisiyle ilgili tükenmiş, bitmiş bir tablonun çizilmek istendiğini ifade etti ve şunları aktardı:

"Göstergelere bakıldığında, dünyada Türkiye ekonomisinin büyümesi ilk sıralarda yer alıyor. İhracata, üretime bakıldığında da bu durum öyle. Burada problem ne? Kurda yaşanan dalgalanma. Dolar ve euro karşısında Türk Lirası'nın son günlerde yaşadığı değer kaybı. Böyle bir konu var. Diğer yandan, faiz ve enflasyon. Uzmanlarımız bu konuda çalışıyor. Mevkidaşım Muhammed'in de dediği gibi bunlar, geçici dalgalanmalardır." 

“İlişkilerimizi geliştirmeye geldik”

Büyük resme bakıldığı zaman Türk ekonomisinin umut verdiğini aktaran Çavuşoğlu, "Asıl önemli olan bu resmin geniş perspektifidir. Buna baktığımızda Türkiye ekonomisi çok ciddi ümitler veriyor. Bütün herkes için cazip duruma geliyor. Türkiye’ye pek çok ülkenin yatırım yapma düşüncesinde olduğunu görüyorsunuz. Türkiye'ye para yardımı için değil her alanda ilişkilerimizi geliştirmek için Katar'a geldik. Swap anlaşmamız da mevcut zaten.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)