"Katar'ın güvenliğini, ülkemizin güvenliğinden ayrı tutmuyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'daki Türk Askeri Birliği ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Katar'ın güvenliğini, ülkemizin güvenliğinden ayrı tutmuyoruz. Askerî kurumlarının modernizasyonu, tatbikat, savunma kabiliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla bu topraklardasınız. " ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 25.11.2019, 16:59 25.11.2019, 17:45
"Katar'ın güvenliğini, ülkemizin güvenliğinden ayrı tutmuyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'daki Türk Askeri Birliği ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Katar’ın güvenliğini Türkiye'nin güvenliğinden asla ayrı tutmadıklarını belirten Erdoğan, "Askerî kurumlarının modernizasyonu, tatbikat, savunma kabiliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla bu topraklardasınız." dedi. 

Türk Askeri Birliği'nin gerilimlerin arttığı dönemde küresel barışa katkı sağlamak için Katar'da olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Varlığınızla Körfez ülkeleriyle 2017'de başlayan krizden bu yana Katarlı kardeşlerimizin huzur ve güveninin teminatı oldunuz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Bu üssün kapatılmasını talep edenler ülkemizin Katar’ın kara gün dostu olduğunu idrak edemeyenlerdir. Türkiye olarak köklü bağlarımızın bulunduğu Körfez bölgesinin barış ve istikrarına büyük önem atfediyoruz. Hiç kimse ülkemizin bu coğrafyadaki mevcudiyetinden rahatsız olmamalı." diye sözlerine ekledi. 

Yeni anlaşmalar imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Al Sani'nin, Katar Emirlik Divanı'nda baş başa görüşmeleri ve heyetler arası çalışma yemeğinin ardından anlaşma imza töreni yapılmıştı.

Erdoğan ve Al Sani'nin huzurunda iki ülke arasında yeni anlaşmalara imza atılmıştı. 

İşte o anlaşmalar...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, "Türkiye Cumhuriyeti ve Katar Devleti Arasında Yüksek Stratejik Komite 5'inci Toplantısı Ortak Bildirisi"ne imza attı. 

Türkiye Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal ve Katar Merkez Bankası Başkanı Şeyh Abdullah bin Suud Al Sani, "Türk Lirası-Katar Riyali İkili Para Swap Düzenlemesine ilişkin Değişiklik Anlaşması"nı imzaladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Katar Belediye ve Çevre Bakanı Abdullah bin Abdülaziz Al Subaie, "Şehircilik Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı"nı imzaladı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Katar Belediye ve Çevre Bakanı Abdullah bin Abdülaziz Al Subaie, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Katar Genel Standardizasyon Teşkilatı arasında "Ticareti Kolaylaştırmak ve Tüketicinin Korunmasını Sağlamak Üzere Laboratuvar Kurulum Projesi İşbirliği Konusunda Ortak Niyet Beyanı" imzaladı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile Katar Ticaret ve Sanayi Bakanı Ali Bin Ahmet Al-Kuvari, "Sınai ve Teknolojik İşbirliği Anlaşması"na imza attı. 

"Standardizasyon ve Uygunluk Değerlendirme Alanında İşbirliği için Mutabakat Zaptı", Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Katar Bayındırlık İdaresi (ASHGHAL) arasında TSE Başkanı Adem Şahin ile ASHGHAL Başkanı Saad Al Muhannedi tarafından imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan ve Katar Finans Merkezi Genel Müdürü Yusuf Al-Jaida, "Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ile Katar Finans Merkezi İdaresi Arasında Mutabakat Zaptı"nı imzaladı. 

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut ve Katar Yatırım Destek Ajansı Genel Müdürü Şeyh Ali Al-Velid Al Sani, "Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Katar Yatırımı Destek Ajansı Arasında Mutabakat Zaptı"na imza attı. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan da imza törenine katılanlar isimler arasında yer almıştı. 

Yorumlar (0)