Kaşıkçı cinayetinde 2. iddianame

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesine dair 2. iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı. 2 konsolosluk çalışanı için ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.

GÜNDEM 28.09.2020, 12:54 28.09.2020, 16:48
Kaşıkçı cinayetinde 2. iddianame

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim 2018 tarihinde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda tasarlanarak feci şekilde katledilmesi ve cesedinin yok edilmesine dair başkonsolosluk çalışanı 6 zanlı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Suudi Arabistanlı firari zanlılardan 2'si hakkında ağırlaştırılmış müebbet, 4'ü hakkında ise 5'er yıla kadar ayrı ayrı hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Orta Doğu'nun en etkin gazetecilerinden Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesiyle ilgili ikinci iddianame tanzim edildi.

Tamamı firari durumda olan 2'si başkonsolosluk çalışanı toplam 6 zanlı hakkında hazırlanan ve başsavcılık tarafından onaylanarak 20 sanıklı ana davanın yapıldığı İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine birleştirilmesi talebiyle gönderilen iddianame 41 sayfadan oluşuyor.

İddianamede, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluk çalışanı zanlılar muavin konsolos Sultan Yahya A. ve ateşe Yasir Halit M. hakkında "tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet istenirken, Suudi Arabistan vatandaşı diğer zanlılar Obaid Ghazi A., Mohammed İbrahim A., Khalid Yahya M. ve Ahmet Abdulaziz M. hakkında ise "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan ayrı ayrı 6'şar aydan 5'er yıla kadar hapis cezaları ile cezalandırılmaları isteniyor.

İddianamede ayrıca haklarında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen konsolosluk çalışanı 2 zanlının, cinayeti gerçekleştiren ekibin içinde bulunduğu, olaydan sonra Türkiye'yi terk ettikleri belirtiliyor.

İddianamede, diğer 4 zanlının ise cinayetten hemen sonra olay yerine geldikleri ve delilleri kararttıkları, daha sonra Türkiye'den kaçtıkları bildirildi.

Yorumlar (0)