Kartal, 81 PKK hedefine pençesini indirdi!

Millî Savunma Bakanlığından Pençe-Kartal Operasyonu'na ilişkin yapılan açıklamada PKK’ya ait 81 hedefin imha edildiği bildirildi.

GÜNDEM 15.06.2020, 09:01 15.06.2020, 11:07

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), dün gece saatlerinde başladığını duyurduğu "Pençe-Kartal Operasyonu" ile ilgili gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) dün akşam saatlerinde bakanlığın sosyal medya hesabı @tcsavunma üzerinden attığı twitle Pençe-Kartal Operasyonu'nun başladığını duyurmuştu.

"Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor" diye başlayan bilgilendirme notlarında "son zamanlarda TSK'nın karakol ve üs bölgelerine taciz ve saldırı teşebbüslerinin arttığı" belirtilerek, Pençe-Kartal Operasyonu'nun, halkın ve hudutların güvenliğini tehdit eden bölücü terör örgütü PKK ve diğer terörist unsurların etkisiz hâle getirilmesi, halkın ve hudutların güvenliğinin sağlanması" maksadıyla yapıldığı kaydedilmişti.

Millî Savunma Bakanlığından son dakika yapılan açıklamada ise "Pençe-Kartal Operasyonu ile teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan 81 hedefin yerle bir edildiği" bilgisi verildi.

Pençe-Kartal Operasyonu'nda ağırlıklı olarak yerli ve millî mühimmat kullanıldığının belirtildiği açıklamada, terör örgütünün anılan bölgelerdeki (teröristlerin üs olarak kullandığı Irak’ın kuzeyindeki Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk) varlığına ağır bir darbe indirildiğinin altı çizildi.

Bakanlığın açıklamasında Pençe-Kartal harekâtının planlama ve icrasında, sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterildiği vurgulandı.

Pençe-Kartal Operasyonu'nu komuta eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, harekâta yurt genelindeki muharip üslerden kalkan savaş uçaklarının katıldığını, ayrıca savaş uçaklarına İHA’lar (insansız hava araçları), HİK (havadan erken uyarı ve kontrol uçağı) ile tanker uçaklarının da eşlik ettiğini belirtti.

Pençe-Kartal Operasyonu'na katılan pilotlarla telsizden görüşen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, harekâtın başarıyla tamamlanmasından dolayı tebrikte bulundu.

Terör yuvalarının yerle bir edildiğini vurgulayan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'ye, Türk milletine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üs bölgelerine saldırı planlayan terör yuvalarının teröristlerin başlarına yıkıldığının altını çizdi.

Pilotlar ise Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın tebriklerini iletmesinin ardından telsizden "Hava Kuvvetlerinin vurucu gücü olan bizler her zaman göreve hazırız." dediler.

Akar ve komutanlar Harekât Merkezi'nde...

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nde harekat öncesinde brifing aldı ve toplantı yaptı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanların talimatlarının ardından başlayan Pençe-Kartal harekâtı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden yönetildi.

Hedeflerdeki mühimmat patladı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının bölücü terör örgütü PKK hedeflerini vurmasının hemen ardından bazı mağaralarda ikincil patlamalar meydana geldi.

Patlamaların, vurulan hedeflerdeki mühimmat ve akaryakıt tanklarının isabet almasından dolayı yaşandığı tespit edildi.

Sivil halkı canlı kalkan yaptılar

İHA'lar, Pençe-Kartal Operasyonu çerçevesinde belirlenen hedeflerin vurulmasının ardından bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerin, ağır zayiat sonrası canlı kalkan olarak kullanmak için sivil halkı köylerden toplamaya başladığını tespit etti.

Teröristlerin halkı sivil kalkan olarak kullanmasının ardından savaş uçakları, bazı hedeflere yapılacak atışları iptal ederek üslerine döndü.

Yorumlar (1)
Ahmet Duran 4 yıl önce
Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Allah askerimizin polisimizin tüm güvenlik güçlerimizin ayağına taş değdirmesin. Bu PKK denen şerefsizleride kahru perişan eylesin