Kars'ta sel felaketi: Ev ve tarım arazileri su altında kaldı

Kars’ta yağan karın erimesiyle beraber sular altında kalan evler havadan kamera ile görüntülendi. Mahallede meydana gelen selden sonra yaralar sarılıyor.

GÜNDEM 08.04.2022, 17:43 10.04.2022, 09:09
Kars'ta sel felaketi: Ev ve tarım arazileri su altında kaldı

Kars’ta yaşanan sel sebebiyle evleri ve eşyaları sular altında kalan vatandaşlar için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü harekete geçti.

30 konut ve 15 ahır su altında kaldı

Kars'ta, yağan kar yağışının hızlı bir şekilde erimesiyle beraber yaşanan sel, Aydınlıkevler Mahallesi'nde, 30 konut ve 15 ahır sular altında kaldı. Evlerini su basan mahalleli, bölgeden yetkililer tarafından güvenli bir biçimde tahliye edilirken, selden sonra devletin tüm imkânları seferber edildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından hasar tespiti gerçekleştirilirken, mahalleli, kullanılamaz duruma gelen ev ve eşyalarının başında duruyor.

Tarım ve ev aletlerinin selden zarar gördüğünü söyleyen Rahim Edizer, “Sel bir anda geldi, hiçbir şeyi kaldırmadık. Tüm eşyalarımız, malzemelerimiz kullanılamaz hale geldi. Çok zararımız var, hayvanların samanı, arpalar zayi oldu. Hiçbir şeyi kurtaramadık” sözlerini kullandı.

“Felaket aniden geldi”

Eşyalarının kullanılamaz duruma geldiğini söyleyen Tahsin Karasor, “Felaket aniden geldi. Bir anda oldu, kaçamadık. Sular altındaki eşyalarımız artık kullanılmıyor. Devletimizden destek istiyoruz” dedi.

Ayrıca, sel sularından en fazla zarar gören Aydınlıkevler Mahallesi, havadan kamera ile görüntülendi. Evlerin, tarım arazileri ve ahırlarının zarar gördüğü mahallede AFAD başta olmak üzere DSİ, itfaiye İl Özel İdaresi, UMKE ve Kızılay, vatandaşların yarasını sarıyor.

Yorumlar (0)