Kars Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı!

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, "Kobani" bahane edilerek 2014 senesinde gerçekleştirilen terör eylemlerine ilişkin yürütülen soruşturma dâhilinde tutuklanarak görevden uzaklaştırıldı. 

GÜNDEM 02.10.2020, 11:23 02.10.2020, 11:28
Kars Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı!

"Kobani" bahane edilerek 2014 senesinde gerçekleştirilen terör eylemlerine ilişkin yürütülen soruşturma dâhilinde 17 kişi tutuklandı. 

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de tutuklanan kişiler arasında yer aldı.

Kars Valisi Öksüz görevlendirildi

Kars Belediye Başkanı Bilgen'in görevden uzaklaştırıldığı, yerine Kars Valisi Türker Öksüz'ün getirildiği bildirildi. 

Konuya ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığından geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in 25 Eylül 2020'de gözaltına alındığı ve 2 Ekim 2020'de tutuklandığı ifade edildi. 

Söz konusu açıklamada, Kars Belediye Başkanı Bilgen'in geçici bir önlem olarak görevden uzaklaştırıldığı ve Kars Valisi Türker Öksüz'ün "Kars Belediye Başkan Vekili" olarak görevlendirildiği bildirildi. 

Ne olmuştu?

6-7-8 Ekim 2014'te Türkiye genelinde "Kobani" bahanesiyle terör amaçlı eylemler düzenlenmişti. Terör örgütü PKK/KCK'nın sözde yöneticilerinin yanı sıra söz konusu örgütün gençlik, kadın ve silahlı şehir yapılanması sokakları adeta yangın yerine çevirmişti.

35 şehirde düzenlenen terör eylemleri esnasında barikatlar oluşturulmuş, yollar kesilmiş, kamu kurum ve kuruluşları molotof kokteylleri, taşlar, uzun namlulu silahlar, sopalar ve havai fişekler ile hedef alınmış, sivillerin dükkânlarına, araçlarına ve konutlarına saldırılmıştı.

Söz konusu eylemler sonucunda 37 kişi yaşamını yitirmiş, 326 güvenlik mensubu ile 435 vatandaş yaralanmıştı.

Yorumlar (0)