Karma Komisyon CHP'li Başarır ve İYİ Partili Türkkan kararını verdi

Adalet ve Anayasa Komisyonu’nda oluşturulan karma komisyon CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılmasına dair kararı sonuca bağladı.

GÜNDEM 02.03.2023, 13:56 02.03.2023, 16:48
Karma Komisyon CHP'li Başarır ve İYİ Partili Türkkan kararını verdi

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Mahir Başarır ve Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıkları için kararı verdi.

Genel Kurul’a rapor iletilecek

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, "Geçmiş dönemlerde başlatılan bir çalışa süreciydi. 2 Mart gününden başlayarak bir aylık süre tamamlanıyordu. Söz konusu iki milletvekili ile ilgili dokunulmazlığın kaldırılması konusundaki raporumuzu Genel Kurul'a yarın saat 12'de vereceğiz." dedi.

Ali Mahir Başarır'ın herhangi bir savunmada bulunmadığını ifade eden Beyazıt, Lütfü Türkkan tarafından da yazılı savunmanın daha öncesinde geldiğini ancak sözlü bir savunma sağlanmadığına işaret etti.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz haftalarda Meclis Anayasa Adalet Karma Komisyonu, Türkkan ve Başarır için oluşturulan fezlekeler ele alınması adına Hazırlık Komisyonu oluşturulması yönünde karar almıştı.

CHP'li Başarır'ın Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın vazifesinden alınmasının sonrasında mahkeme hakimine verdiği tepki, İYİ Partili Türkkan'ın ise şehit yakını bir kişiye karşı dile getirdiği ifadeler sebebiyle dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

Yorumlar (0)