Karesi Belediyesi ödülünü aldı

Uluslararası Altın Kentler Derneği tarafından her yıl düzenlenen ‘Şehirciliğin marka yarışması’ olarak ta bilinen Golden City Awards 2019 yarışmasında Balıkesir ili Karasi Belediyesi ödüle layık görüldü. 

GÜNDEM 15.12.2019, 13:20
Karesi Belediyesi ödülünü aldı

Uluslararası Altın Kentler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Golden City Awards ödülleri yeni sahiplerine verildi. Karesi Belediyesi Uluslararası Altın Kentler Derneğinin geleneksel olarak düzenlediği ve ‘Şehirciliğin marka yarışması’ olarak ta bilenen Golden City Awards 2019 yarışmasında, Sıfır Atık Çevre Temizliği ve Geri Dönüşüm Bilincinin geliştirilmesi maksadıyla belediyenin düzenlediği Karesi Neşeli Günler Çocuk Oyunları ve Sinema Günleri etkinlikleri dernek tarafından proje kategorisinde ödüle layık görüldü. 

İstanbul Green Park Otel’de düzenlenen törende Karasi Belediyesi’nin yanı sıra onlarca belediye stant açtı.  Karasi Belediye Başkanı Dinçer Orhan’ın ilk Golden City Awards ödülü oldu. Green Park Otel’de gerçekleştirilen ödül töreninde açılan stantları gezen Başkan Orhan ayrıca ilçede açılan elişi kurslarında yapılmış olan ürünleri göstererek belediyenin yaptığı çalışmalar konusunda bilgiler verdi.  

Ödül töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Orhan, “Karasi Belediye Başkanı olarak 7-8 aylık bir belediye yönetimi sonrasında ilk ödüllerini almanın gururunu yaşamaktayız.” dedi. 

Ayrıca çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Orhan, “Bizler geçmişimizdeki gelenek ve görenekleri yaşatmak istedik, buna ilişkin yeniden bir yapılanma yaptık, nitekim önceden Balıkesir’imiz de açık hava sineması düzenliyorduk. Belediyemiz sınırları içinde birçok açık hava sineması faaliyete geçirdik fakat sadece sinema ile de sınırlık kalmadık. Biz bu tür projeler ile çocuklarımızın geçmişte oynadıkları geleneksel oyunları ’yağ satarım bal satarım’ gibi ve bunu benzer birçok oyunları hatırladık ve unutulmaya yüz tutan oyunları gün yüzüne çıkardık. Böylelikle de gelenek ve göreneklerimizi yaşatmanın yollarını bulduk. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan önderliğinde devam ettirilen Sıfır Atık projesine de destek olduk. Sinema günleri etkinliğimizde bizlere plastik şişe, atık şişe ve diğer geri dönüşüm malzemelerini getiren çocuklarımıza ve ailelerine patlamış mısır, dondurma ve gazoz ikram ettik. Projelerimizin temiz çevre bilincinin gelişmesine büyük katkısı oldu.” dedi.

Yorumlar (0)