Karayolları açılmaya başladı: İlk açılan yol TAG oldu

Yurdun pek çok bölgesinde etkisini devam ettiren kar yağışı ve buzlanma, trafikte aksamalara sebep oldu. Türkiye genelindeki yolların önemli bir bölümü olumsuz hava koşulları nedeniyle trafiğe kapatıldı. Yollarda yapılan düzenlemeler, temizlik ve kar yağışının azalması ile birlikte bazı yolların saatler sonra açıldığı gözlemlenirken tır dahil tüm araçların geçişine kapalı olan TAG Otoyolu gişeleri tüm araçlara açıldı.

GÜNDEM 26.01.2022, 10:14 26.01.2022, 12:40
Karayolları açılmaya başladı: İlk açılan yol TAG oldu

Türkiye'nin önemli bir bölümünde etkisini hissettirmeye devam eden kar yağışı pek çok yolu trafiğe kapattı. Etkisini hissettiren kar yağışı sebebiyle sürücüler sıkıntılı anlar yaşadı.

TAG Otoyolu tekrar kapatıldı

Karayolları Genel Müdürlüğü, kar yağışı sebebiyle TAG Otoyolu'nun, Osmaniye-Gaziantep-Nizip mevkisindeki gişelerin tüm araçların geçişine kapatıldığını bildirmişti. Yapılan yeni açıklamaya göre TAG Otoyolu, tüm araçlar için açıldı.

Gaziantep – Narlı

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Gaziantep Narlı devlet yolunun tır ulaşımına kapatıldığı bildirildi.
 

Karayollarında son durum

Bursa-Ankara karayolu Mezitler Bölgesinde etkisini hissettiren kar yağışının yer yer şiddetini artırması, araç sürücülerini sıkıntılı duruma soktu. Bölgede, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından tuzlama çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, tırların bazılarının yolda bekletildiğini ifade ederek, zorunlu olmadığı sürece trafiğe çıkılmaması yönünde uyarılarda bulundu.

Aksaray

Aksaray'da etkisini hissettiren kar yağışı, ulaşımı olumsuz bir şekilde etkiliyor. 3 gündür kentte devam eden kar yağışı, bazı bölgelerde etkisini artırarak devam ettiriyor. Bölge trafik ekipleri tarafından Aksaray-Adana, Aksaray-Ankara, Aksaray-Konya ve Aksaray-Nevşehir karayolları, tipi ve kar yağışı sebebiyle tır ve çekici gibi araç trafiğine kapatıldı.

Mersin

Yoğun kar yağışı sebebiyle Tarsus-Pozantı Otoyolunun çift yönlü olarak tır trafiğine kapatıldığı bildirildi.

Konya

Konya'da, tipi ve yoğun kar yağışı, şehirler arası ulaşımı olumsuz bir şekilde etkiliyor. Karayolları Genel Müdürlüğünden gelen açıklamada, Seydişehir-Beyşehir, Seydişehir-Antalya ve Taşkent-Sarıveliler karayollarında geçişlere müsaade edilmiyor. Konya-Isparta karayolunda, çekici gibi araçların çift istikamette de geçişi durduruldu. Ereğli-Ulukışla devlet yolu, çekici ve tır gibi araçların çift yönlü trafiğine kapatıldı. Konya-Aksaray, Konya-Kulu, Konya-Afyonkarahisar ve Konya-Karaman kara yollarında araç geçişlerine müsaade ediliyor. 

Malatya - Sivas

Yoğun kar yağışı sebebiyle Sivas-Malatya karayolunda ulaşım sağlanamıyor. Sivas Valiliğinden gelen açıklamada, "Sivas-Malatya karayolundaki Yağdonduran Geçidi, yoğun kar yağışı sebebiyle risk oluşturabileceği için yol, çift taraflı araç geçişine kapatılmıştır." sözlerine yer verildi. Sivas Valisi Salih Ayhan, bölgede 60 vatandaşın misafir edildiğini aktardı. İl merkezi ve ilçelerde etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde kriz masası kuruldu.

Samsun - Ankara

Yoğun yağış sebebiyle Samsun - Ankara Yolu, Çakallı Kavak güzergâhı, zincirsiz tırların trafiğine kapatıldı. Yapılan açıklamada, yoğun kar ve tipi sebebiyle Arapgir Divriği Devlet Yolu 0- 29. kilometreler arasının araç trafiğine kapatıldığı bildirildi. 

Hatay

Tipi ve yoğun kar yağışı sebebiyle Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, 18 mahalle yolunun ulaşıma kapandığı ifade edildi. Yayladağı Kaymakamlığından gelen açıklamada, akşam saatlerinden itibaren şehirde etkisini hissettiren tipi ve kar sebebiyle Çatbaşı, Şenköy, Dağdüzü, Yoncakaya, Turfanda, Yukarıokçular, Ayışığı, Kışlak, Görentaş, Hisarcık, Güveçci, Sungur, Uluyol, Sürütme, Üçırmak, Denizgören, Çandır ve Arslanyazı mahalle yollarının ulaşıma kapandığı kaydedildi. Ayrıca, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ekipleri ve Yayladağı Belediyesi, kapalı yolların ulaşıma yeniden açılması amacıyla çalışma başlattı.

Şanlıurfa - Osmaniye

Şanlıurfa-Osmaniye karayolları, kar yağışı sebebiyle tır trafiğine kapatıldı.

Yorumlar (0)